2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Prince koncertfilmje a mozikban - 30 évet késett

Harminc évvel eredeti bemutatója és másfél évvel alkotója váratlan halála után lesz látható Prince kultikus koncertfilmje, a Sign o' the Times a magyarországi mozikban. A digitálisan restaurált képpel és újrakevert hanggal feljavított filmet premier előtt december 8-án vetítik először a budapesti Pólus Moziban.
2017. december 5. kedd 15:11 - HírExtra

Prince, a popzene történetének egyik legnagyobb zsenije mintegy három évtizedes pályája során negyven stúdióalbumot készített és több mint százmillió lemezt adott el. Harmincszor jelölték Grammy-díjra, amelyet hét alkalommal meg is kapott, emellett a legjobb filmzenéért járó Oscar-díjat is nyert 1985-ben - írta a film hazai forgalmazója, a Pannonia Entertainment az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Az extravagáns, provokatív stílusáról hírhedtté vált zenész, énekes, producer, szövegíró 1987-es Sign o' the Times című, sorrendben kilencedik albuma szerteágazó zenei karrierjének egyik kiemelkedő alkotása. A lemez a legkülönbözőbb stílusok egyvelegeként vezeti be a hallgatókat Prince sajátos zenei univerzumába, amelyben a pop, a rock, a soul és a funk mellett helyet kapnak a spirituális balladák és az elektronikus műfajok is.

A lemezen Sheila E dobolt, Boni Boyer és Dr. Fink billentyűs hangszereken játszott, a basszusgitáros Levi Seacer, a gitáros Miko Weaver volt, és a csapat tagja volt a táncos Cat Glover is. A minőségi muzsikára jellemző, hogy dobszóló és egy instrumentális dzsesszdal, Charlie Parker egyik szerzeménye is helyet kapott a koncertfelvételen. Az album szélesebb körű népszerűsítése érdekében Prince úgy döntött, azonos címmel koncertfilmet készít, amelyet az Európa-turné rotterdami és antwerpeni állomásain rögzítettek, és később az előadó saját stúdiójában felvett dalokkal és számközi jelenetekkel egészítettek ki.

A koncertfilmen tizennégy dal hallható, köztük olyan slágerek, mint a U Got the Look, a Little Red Corvette vagy a címadó Sign o' the Times. Az alkotás harminc évvel ezelőtt is sikert aratott a mozikban, most egy alapos digitális felújítást és újrakeverést követően tér vissza világszerte.

A Sign o' the Times december 8-án premier előtt látható a Pólus Moziban, 2018 januárjában pedig országszerte számos további helyszínen, többek között január 12-én pénteken az Uránia Nemzeti Filmszínházban vetítik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását