2024. április 16. - Csongor
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Amerika cég hoz munkahelyeket

A Cushman & Wakefield nemzetközi ingatlantanácsadó Budapestet választotta Portfolio Services Center (PSC) részlegének új helyszínéül.
2017. október 31. kedd 18:13 - HírExtra
 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden, a döntést bejelentő sajtótájékoztatón elmondta, az új beruházás 250 új munkahelyet hoz létre, amihez a kormány képzési támogatással járul hozzá.

A miniszter hangsúlyozta, rendkívül nagy hozzáadott értékű, komoly szellemi felkészültséget igénylő munkahelyeket teremtenek a szolgáltatószektorban.

Polster Tamás, a Global Occupier Services (GOS) Strategic Consulting részleg vezetője elmondta, hogy a Cushman & Wakefield 1991 óta több milliárd forintot hozott be az országba, amiből több százezer négyzetméter irodaház, ipari csarnok és bevásárlóközpont épült.

Szijjártó Péter kiemelte: idén már a nyolcadik amerikai nagyvállalati beruházás érkezik a beruházásösztönzési programon keresztül Magyarországra, amelyek 30 millió dollár befektetést és 1100 új munkahelyet jelentenek. A mostani beruházás újabb bizonyíték arra, hogy egyáltalán nem túlzás sikertörténetnek minősíteni a magyar-amerikai gazdasági együttműködést - mondta.

Hozzátette, az amerikai immáron a második legerősebb befektetői közösség a németek után, több mint 1700 amerikai vállalat több mint 100 ezer embernek ad munkát Magyarországon, az Egyesült Államok Magyarország unión kívüli legfontosabb kereskedelmi partnerévé vált. A két ország kereskedelmi forgalma idén, az első hét hónapban meghaladta a 3 milliárd dollárt.

A száz éve alapított Cushman & Wakefieldről szólva kiemelte, hogy a világ egyik legnagyobb kereskedelmi ingatlan tanácsadó vállalata, amelynek 2016-ban 6 milliárd dollár bevétele volt, 70 országban 300 irodája van és 42 ezer munkatársat foglalkoztat. Az új beruházás keretében 250 munkahelyet létrehozó szolgáltatóközpont jön létre Budapesten. A beruházás szerinte újabb lehetőség arra, hogy Magyarországon maradjanak a versenyképes tudással rendelkező fiatalok, és meggyőzze a külföldön dolgozókat, hogy hazajöjjenek.

Kitért arra is, gyakran hallani olyan kritikákat, hogy Magyarország csak egy összeszerelő üzem. Ez a miniszter szerint hazugság. Kifejtette: a magyar gazdaság dimenzióváltásban van, 2010 után most ért el oda, hogy a megteremtett munkahelyek mennyisége helyett a minőségükre koncentráljon. Hozzátette, büszkék arra, hogy már 110 szolgáltatóközpont működik Magyarországon, amelyekben 42 ezer magyar fiatal dolgozik.

Polster Tamás elmondta, a cég Közép-Kelet-Európában tradicionálisan elsősorban befektetői tanácsadással és közvetítéssel foglalkozott, de most már a bevételek több mint 50 százaléka a bérlőktől érkezik, ennek a legdinamikusabban fejleszthető üzletágnak lesz Budapesten az európai központja.

A cég munkatársai innen segítenek majd a külföldi ügyfeleknek abban, hol fektessenek be, hol hozzanak létre kutatás-fejlesztési központokat, új gyárakat, Budapestről fogják a tranzakciókat lebonyolítani, itt fogják kezelni a szerződéseket, ingatlanokat.

Eddig 82 új munkatársat vettek fel - 75 százalékuk magyar -, akik Európában, Ázsiában és Afrikában is dolgoznak majd.

James Maddock, a GOS-részleg vezetője elmondta, a vállalati bérlemények területén Európában nagy felfutásra számítanak, az elmúlt hónapokban jelentős szerződéseket kötöttek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását