2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Marhaság a nemzeti konzultáció: Soros-terv nem létezik

A fideszesek 16 százaléka szerint sem létezik ilyen, a társadalom többsége pedig rossz ötletnek tartja a nemzeti konzultációt is - derül ki az Iránytű Intézet kutatásából.
2017. október 20. péntek 14:16 - HírExtra
 
Még nem sikerült teljesen meggyőzni a társadalmat arról, hogy létezik egy "Soros-terv" - derül ki a Jobbik-közeli Iránytű Intézet kutatásából, amely a Magyar Nemzetnek készült.

A felmérés szerint a választók 43 százaléka szerint nincs semmiféle "Soros-terv", 39 százalék viszont úgy vélekedett, hogy inkább létezik ilyen. 18 százalék nem tudja, vagy nem kívánt válaszolni.

Az is kiderült, hogy leginkább a Fidesz-szavazók hisznek a "Soros-terv" létezésében, kétharmaduk elfogadja, hogy van ilyen, de még a Fidesz-KDNP-szavazók 16 százaléka is úgy véli, hogy nincs semmiféle terv.

Az ellenzéki pártok közül a jobbikosok fogadják el a leginkább annak létezését, 39 százalékuk hisz benne, míg az MSZP-sek ötöde, a DK-sok 16 százaléka, az LMP-sek 14 százaléka szerint van "Soros-terv".

A felmérésben megkérdezték az embereket a legújabb nemzeti konzultációról is, hogy szükség van-e rá. Eszerint a választók többsége, 57 százalék rossz ötletnek tartja az új konzultációt, és 30 százalék az, aki egyetért vele.

Ráadásul a fideszeseknek is csak 57 százaléka támogatja a nemzeti konzultációt, 29 százalékuk pedig nem tartja szükségesnek azt.

Az ellenzéki pártok közül a jobbikosok 64, az MSZP-sek 69, az LMP-sek 86, a DK-sok 92 százaléka szerint nincs szükség nemzeti konzultációra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását