2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Netanjahu látogatása jót tesz nekünk

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök kiállása Magyarország mellett egyértelmű cáfolata az országot ért hazug és bántó antiszemita vádaknak - mondta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán az M1 aktuális csatornán.
2017. július 19. szerda 15:04 - HírExtra
 

Szijjártó Péter kiemelte, Magyarország az egyik olyan európai állam, amely a legtöbbet tette az antiszemitizmus elleni küzdelem sikeréért: zéró toleranciát hirdetett, bünteti a holokauszt tagadását, a holokauszt történetét az iskolai tanterv részévé tette, valamint támogatja a magyarországi és a határon túli zsinagógák felújítását.

A miniszter azt mondta, Benjámin Netanjahu látogatása politikai és gazdasági téren is új dimenziókat nyit. Gazdasági tekintetben megállapodás született az autóipar vonatkozásában, ami azért fontos, mert egyre több nemzetközi vállalat telepíti Izraelbe az önvezető autók fejlesztéséhez kapcsolódó programjait, valamint Magyarország is letette a voksát az autóipar mellett, az ipari termelés 30 százaléka már ebből a szektorból származik.

Magyarország és Izrael együttműködése a legújabb autóipari technológiai fejlesztésekben rendkívül fontos, a magyar gazdaság számára komoly lehetőségekkel bír - mondta a miniszter.

Politikailag azért fontos a látogatás, mert Magyarország mindig is azt szorgalmazta, hogy az Európai Unió kiegyensúlyozott, politikailag korrekt hozzáállást alakítson ki Izraellel szemben - tette hozzá.

Szijjártó Péter reagált azokra a sajtóértesülésekre is, amelyek szerint Olaszország - az államra nehezedő migrációs nyomáson enyhítése érdekében - úgynevezett vészhelyzeti vízumok kiadását fontolgatja a migránsoknak, amelyek birtokában az illegális bevándorlók szabadon utazhatnának tovább az Európai Unió más tagállamaiba.

A miniszter szerint, ha ez megvalósulna, "nagyon nagy baj" lenne. Hozzátette, hétfőn beszélt az olasz külügyminiszterrel Brüsszelben, és biztosította róla, hogy Magyarország kész segíteni a migrációs hullám megállításában. Ugyanakkor sajnálatosnak nevezte, hogy a határvédelmi megoldások továbbra is csak a gondolatok és a szavak szintjén léteznek Európában.

Szijjártó Peter a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában arról beszélt, hogy az izraeli miniszterelnök szerdán találkozik a visegrádi csoport vezetőivel.

A megbeszélésen szó esik majd energetikai kérdésekről, az EU és Izrael kapcsolatáról, a közel-keleti békefolyamatról, valamint a migrációról is. Utóbbi azért különösen fontos, mert Izrael is küzd saját biztonságáért és szuverenitásáért - fűzte hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását