2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Gond lehet az isztambuli egyezménnyel

Az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója szerint az isztambuli egyezményben foglaltak ellentétesek lehetnek a magyar alaptörvénnyel.
2017. május 17. szerda 12:20 - HírExtra
 
Törcsi Péter az M1 aktuális csatornán azt mondta, az egyezményben a biológiai nem helyett társadalmi nemek szerepelnek, így ha Magyarország ratifikálja, akkor a genderkategória felülírja azt az alaptörvénybe is foglalt gondolatot, hogy Magyarországon férfiak és nők élnek.

Emellett az alkotmány külön intézkedésekkel védi a nőket, ilyen például a 40 év munkaviszony utáni nyugdíjjogosultság. Ez is veszélybe kerülhet, mivel az isztambuli egyezmény totális egyenlőséget ír elő - tette hozzá.

Törcsi Péter szerint a családon, illetve a kapcsolaton belüli erőszak fontos kérdés, de a magyar büntető törvénykönyv megfelelő szankciókat tartalmaz ezekre az esetekre.

Az Alapjogokért Központ kedd esti közleményében arra kérte Magyarország kormányát, hogy az az Európa Tanács nőkkel szembeni erőszak elleni küzdelemről szóló isztambuli egyezményét jelenlegi formájában ne terjessze az Országgyűlés elé.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását