2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Tessék ismételgetni: az MSZP megint adóemelést akar

A Fidesz szerint a szocialisták megint adóemelést akarnak, ahogy kormányzásuk alatt is mindig adókat emeltek.
2017. március 16. csütörtök 17:47 - HírExtra
A nagyobbik kormánypárt képviselőcsoportja az MTI-nek küldött közleményében arra reagált, hogy Molnár Gyula, az MSZP elnöke és Botka László, a párt miniszterelnök-jelöltje csütörtökön bejelentette: országos kampányba kezd a szocialista párt Tegyünk igazságot! szlogennel. Botka László a sajtótájékoztatón elmondta egyebek mellett, hogy bevezetnék a luxusadót a legmagasabb jövedelműeknél, és többkulcsos adórendszert is akarnak.

A Fidesz-frakció szerint a szocialisták egyszer már megmutatták, hogy képzelik a közteherviselést: miközben a családokat és a munkavállalókat sorozatos megszorításokkal és adóemelésekkel sújtották, a multik és a bankok mindig megúszták a megszorítások terheit.

Az MSZP kormányzása alatt a jelenleginek több mint duplája volt a személyi jövedelemadó (szja) és a társasági adó, eltörölték a családi adókedvezményt, megduplázták a lakásáfát és az élelmiszerek áfáját is - írták.



Ráadásul:

Hozzátették, hogy a szocialisták egyszer sem támogatták a magyar embereket és a vállalkozásokat segítő adócsökkentéseket, "ha tehetnék, eltörölnék azokat is".

A polgári kormány a kölcsönös teherviselésbe ugyanakkor bevonta azokat is, akik korábban mindig megúszták - jegyezte meg a Fidesz-frakció.

Közölték: 2010-től folyamatosan csökkentik a családokat és a vállalkozásokat terhelő adókat. 32-ről 15 százalékra csökkentették az szja-t, 19-ről 9 százalékra a társasági adót, évről évre bővítik a családi adókedvezményt, radikálisan csökkentették a legfontosabb élelmiszerek, a lakás és az internet áfáját, folyamatosan mérséklődnek a munkáltatók adói, hogy béreket tudjanak emelni - sorolták az intézkedéseket.

Szerintük mióta ezt a gazdaságpolitikát folytatja a kormány, nő a gazdaság, a foglalkoztatás, és emelkednek a bérek is.

Ezzel szemben "a szocialisták ugyanott folytatnák, ahol abbahagyták, valójában megint adókat akarnak emelni, amivel ismét tönkretennék a gazdaságot, és veszélybe sodornák a béremeléseket" - zárták közleményüket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását