2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Győzelem, továbbjutás!

A magyar válogatott továbbjutott a középdöntőbe a svédországi női kézilabda Európa-bajnokságon, miután az első szakasz pénteki zárófordulójában 21-14-re legyőzte a montenegrói csapatot.
2016. december 9. péntek 21:47 - HírExtra
 Ezzel eldőlt, hogy az esti, Dánia-Csehország összecsapás eredményétől függetlenül továbblépett Kim Rasmussen szövetségi kapitány együttese, amely két vereséggel kezdte a kontinenstornát.

A magyar csapat gólszerzői

Görbicz 5, Schatzl 4, Klivinyi, Kovács A. 3-3, Lukács 2, Bódi, Erdősi, Hornyák, Triscsuk 1-1

Ez volt az ötödik találkozónk

A magyar válogatott ötödször találkozott a montenegrói együttessel, eddig mindkét fél kétszer győzte le a másikat. A legutóbbi összecsapást, egy világbajnoki csoportmérkőzést a montenegróiak fölényesen, 32-15-re nyerték Herningben 2012 decemberében.

A biztos továbbjutáshoz az kellett, hogy négy vagy több góllal nyerjen a magyar csapat, míg ennél kisebb különbségű győzelem csak akkor ért volna középdöntőt, ha a csehek pontot szereznek a dánoktól a csoport esti összecsapásán.

A találkozó elején Lukács előbb szélről, majd indításból talált be, míg hátul Janurik gondoskodott védéseivel arról, hogy öt és fél perc után szülessen csak meg az első montenegrói gól (2-1). Az együttesek fej fej mellett haladtak, ám a remekül védekező magyar csapat - amely 22 perc alatt mindössze öt gólt kapott - őrizte egy-két találatos előnyét.

A 23. percben, 7-6-os magyar fórnál időt kért Kim Rasmussen. A taktikai megbeszélés megtette hatását, hatékony támadások és Janurik újabb bravúrjai nyomán 10-6-ra módosult az eredmény, és ez négy perccel a szünet előtt időkérésre ösztönözte a montenegróiakat.

Növeltük az előnyünket

Az ellenfél azonban nem tudott felzárkózni, sőt ötgólosra nőtt a magyar előny a fordulásra. A közönség által éltetett Janurik 67 százalékos hatékonysággal védett az első félórában, amely után továbbjutásra állt a magyar válogatott.

A második félidő elején három góllal csökkentette hátrányát a feltüzelt montenegrói gárda (11-9), Kim Rasmussen időkéréssel próbálta felrázni támadásban és védekezésben egyaránt hullámvölgybe került csapatát. Erdősi emberelőnyben törte meg a hosszú magyar gólcsendet, és a 41. percre a magára találó magyar válogatott visszaállította a négytalálatos különbséget (13-9), sőt 13 perccel a végső dudaszó előtt ötre nőtt az előny (15-10).

Az utolsó tíz percre pedig az addigi legnagyobb különbséggel fordultak a csapatok (17-11), így a montenegrói szövetségi kapitány időt kért. A magyarok ennek ellenére továbbra is remekül játszottak, az 54. percben 19-12 állt az eredményjelzőn. A különbség pedig a dudaszóig sem változott, így a magyar együttes kiharcolta a középdöntős szereplést, ahol a norvég, az orosz és a román csapat ellen lép pályára.

Az álmok tovább élnek

"Továbbra is élnek az álmaink, nagyon sok minden bevált a mai találkozón. A jó védekezéssel nagy volt a nyomás a montenegrói átlövőkön, Janurik Kinga jó munkát végzett a kapuban, és mindenki pluszt nyújtott támadásban is, koncentráltan játszottunk" - értékelt az M4 Sportnak Kim Rasmussen. Hozzátette, még mindig sok volt az apró hiba, amelyek időnként kizökkentették ritmusából a csapatot, de ezekből lehet tanulni, az elemzések nyomán okosabbá válni.

"A folytatásban a világ legjobbjai ellen játszhatunk. Rajtunk a nyomás, de nincs vesztenivalónk. Mindig a soron következő meccsre összpontosítunk, megpróbáljuk megnehezíteni az aktuális ellenfél dolgát" - mondta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását