2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Mégsem listáz muzulmánokat Trump

Reince Pribeus, a Fehér Ház leendő kabinetfőnöke kizárta a muzulmánok vallási alapon történő regisztrációját és ellenőrzését.
2016. november 21. hétfő 15:21 - HírExtra
 
A Republikánus Párt volt elnöke az NBC televízió vasárnap délelőtti politikai vitaműsorában beszélt erről. A muzulmánok vélelmezett regisztrációja és ellenőrzésük napok óta izgalomban tartja az amerikai sajtót és sok a félreértés is a téma körül.

Reince Priebus kategorikusan kizárta, hogy szó lenne a muszlim vallású emberek regisztrációjáról és megfigyelésükről, sem a külföldiekéről, sem pedig a muszlim vallású amerikaiakéról. A sajtóban elterjedt hírek szerint ugyanis a Trump-adminisztráció azt tervezné, hogy – ahhoz hasonlóan, ahogyan a második világháború idején a japán-amerikaiakat regisztrálták és táborokba zsúfolták – regisztrálná az amerikai muszlimokat is. Priebus ezt most határozottan cáfolta. A műsorvezető azon kérdésére reagálva beszélt erről, amely Michael Flynn leendő nemzetbiztonsági tanácsadó véleményét firtatta. Flynn altábornagy ugyanis korábban azt mondta: a félelem a muszlimoktól, illetve a muszlim vallástól a józan észen alapszik.

 Nem ítélnek el vallást

Reince Priebus leszögezte: "nem ítélünk el egy egész vallást. A valóság az, hogy megpróbáljuk feltérképezni a problémákat, és mindaddig, amíg nem dolgozzuk ki a határra érkező, az Egyesült Államokba beutazni szándékozók hatékony ellenőrzését, addig bizonyos térségekből átmenetileg felfüggesztjük a beutazást az Egyesült Államokba". A politikus nem nevezte meg, hogy mely országokról, vagy mely térségekről van szó, ám Donald Trump kampányban tett kijelentéseiből kikövetkeztethető, hogy az átmeneti felfüggesztés elsősorban azokra a térségekre vonatkozik, ahol az Iszlám Állam nevű terrorszervezet jelen van.

A leendő kabinetfőnök a CNN hírtelevíziónak is vendége volt vasárnap délelőtt. A CNN riporterének azt erősítette meg, hogy elnöksége idején Donald Trump mindent megtesz annak érdekében, hogy elkerülje azt a lehetséges érdekkonfliktust, amely vállalatbirodalma érdekei és a választott tisztsége között felmerülhet. "Biztosíthatom az amerikaiakat arról, hogy nem kerül sor semmiféle helytelen cselekedetre, és a döntéshozatalt érintő helytelen befolyásra" – szögezte le Reince Priebus.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását