2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

A lakossági fűtés szennyezi leginkább a levegőt

A közlekedés és az ipar a korábbinál jóval kisebb mértékben járul hozzá a levegő szennyezettségéhez, a legnagyobb mértékben, 70 százalékban a lakossági fűtés a felelős - mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornának.
2016. október 25. kedd 08:26 - HírExtra

 

    V. Németh Zsolt kifejtette: az arányok változásában szerepe van, hogy az elmúlt 15 évben a gázról sokan áttértek a szilárd tüzelőanyagokra, miközben az ipar környezetbarátabb lett, és környezetszennyezése csökkent.

    Ma még bocsánatos bűnnek számít, ha a szomszédban hulladékot égetnek. Sokan nem tudják, hogy a környezetben található éghető anyagok - például a bontásból származó festett fa ablakkeret, a forgácslapok vagy a pwc - tele vannak szennyező, akár rákkeltő anyagokkal - mondta.

    Magyarországon 8-14 ezer ember hal meg idő előtt a légszennyezettség következtében. A Fűts okosan! elnevezésű kampány célja, hogy megismertesse a lakosságot ennek veszélyeivel.

    Ha a lakosság azonosul ezzel az üggyel, áldozni is fog rá, és nem fogja keresni az olcsóbb tüzelőanyagokat, például a lignitet, amely nemcsak az egészséget károsítja, hanem a tüzelőberendezést is - mondta az államtitkár.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását