2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

A Mediaworks a Népszabi főszerkesztőre keni

A Mediaworks keddi, kora esti tájékoztatása szerint a Népszabadság főszerkesztője lemondta a lehetséges akvizícióról aznapra a kiadóval tervezett megbeszélést, ugyanakkor megtartották az első egyeztetést a munkavállalói érdekképviseletekkel.
2016. október 11. kedd 19:15 - HírExtra
 

"A Mediaworks sajnálattal vette tudomásul, hogy a Népszabadság főszerkesztője által a lap potenciális akvizíciója kapcsán kezdeményezett, mai napra tervezett megbeszélést a főszerkesztő röviddel a tárgyalás megkezdése előtt lemondta. A szerkesztőség részéről újabb időpontjavaslat nem érkezett" - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Hozzátették: a Mediaworks és annak tulajdonosa továbbra is nyitott a lap jövőjét érintő egyeztetésekre, "ezért reméljük, hogy a szerkesztőség képviselői hamarosan újra tárgyalóasztalhoz ülnek, és konstruktív javaslataikkal segítik a lap megújításának kidolgozását".

"A mai napon megtörtént az első egyeztetés a lap jövőjével kapcsolatban a munkavállaló érdekképviseletekkel is, és a felek megállapodtak a konzultáció folytatásának módjában" - írták.
A Mediaworks szombat reggel tájékoztatott arról, hogy a kiadó szombattól felfüggesztette a Népszabadság nyomtatott és internetes formában történő kiadását a lap új koncepciójának kialakításáig.

A kiadó döntését közleményében azzal indokolta, hogy a lap példányszáma az elmúlt tíz évben 74 százalékkal, azaz 100 ezer példányt meghaladó mértékben csökkent, így az 2007 óta több mint 5 milliárd forint veszteséget termelt, és idén is jelentős veszteséget halmozott fel.

A szerkesztőség hétfőn kifejezte vételi szándékát a lapra, egy euróért, amire a Mediaworks úgy reagált: elkötelezettek a nyílt és jóhiszemű tárgyalások mellett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását