2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Milyen internetet akar Deutsch?

Biztonságos és értékteremtő internetezésre van szükség, a kormányzat pedig minden e célt szolgáló kezdeményezést támogat - hangsúlyozta Deutsch Tamás miniszterelnöki biztos hétfőn Budapesten, az európai kiberbiztonsági hónap nyitórendezvényén.
2016. október 3. hétfő 18:05 - HírExtra
 
Kijelentette: biztonságos működés nélkül nem lehet teljesen sikeres a digitális átállás, megemlítve, pár hónapja még azt a valószerűtlen tényt közölték vele szakemberek, hogy az informatikushallgatók egyetlen napnyit tanulnak információbiztonságról.

Az információbiztonság a felhasználók tudatos magatartásánál kezdődik - mondta a fideszes politikus, megemlítve, hogy a területen bekövetkező "incidensek" négyötöde emberi mulasztásból vagy hozzá nem értésből fakad.

Deutsch Tamás kiemelte, hogy a kormányzat a digitalizációra visszafordíthatatlan, az emberek mindennapi életére közvetlen hatással bíró folyamatként tekint, ezért is akar aktív szerepet játszani ebben az összetett társadalmi jelenségben.

Emlékeztetett: a kormány már korábban elfogadta a digitális gyermekvédelmi, a digitális exportfejlesztési és a digitális oktatási stratégiát, megemlítve, hogy már benyújtották a kabinetnek a digitális startup-stratégia tervezetét is, amely október második felében kerül a kormány elé, így a hónap végén vagy november elején jelenhet meg az erről szóló kormányhatározat és annak végrehajtási utasítása.

Deutsch Tamás a széleskörű egyeztetés fontosságát hangsúlyozva megemlítette: az ilyen konzultációk eredményeként megszületett Digitális Jólét Program eleme a nagyarányú hálózatfejlesztés. Ennek része, hogy minden háztartásban elérhető legyen a szupergyors, legalább 30 megabites hálózat, akárcsak a felhasználói kompetenciák fejlesztése és a szolgáltatás árának csökkentése, hiszen az utóbbi három-négy év felmérései szerint ez a két tényező akadályozta a felhasználói kör bővülését.

A miniszterelnöki biztos ide sorolta azt is, hogy színes és gazdag legyen a világhálón elérhető tartalom, megjegyezve, az állam és a nagy ellátórendszerek digitális átalakulása nélkül féloldalas maradna Magyarországon a digitális kínálat.

Rajnai Zoltán, Magyarország nemzeti kiberkoordinátora a kétnapos konferencia megnyitóján arról beszélt, hogy a szakterület jogi szabályozása megszületett, és az előírások, valamint az állami és a piaci szereplők feladatai is szükségessé teszik a partnerek folyamatos egyeztetését, koordinációját.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását