2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Lehet már igényelni a javított CSOK-ot

Több banknál már az új szabályok szerint igényelhető a családok otthonteremtési kedvezménye (csok), az OTP, az FHB és az Erste is felkészült a kormányrendelet csütörtökön kihirdetett módosítására.
2016. szeptember 17. szombat 12:29 - HírExtra

 

    Az OTP Bank tájékoztatása szerint pénteken már a megváltozott szabályok szerint szolgálja ki az ügyfeleket. Számos új lakásprojekt indult a közelmúltban, ezek eredményeként tízezres nagyságrendben épülnek majd új lakások a következő években - hívta fel a figyelmet a bank. E lakások vevői eddig kiszorultak a csok programból, de most megnyílik előttük is a támogatás igénybevételének lehetősége - hangsúlyozta a pénzintézet.

    Az FHB Bank is arról tájékoztatott, hogy fiókjaiban már az új feltételek szerint érhető el a csok, a módosítások nyomán sokak számára nyílt meg az állami támogatás lehetősége lakás vásárlására, építésére, bővítésére.

    Az Erste Bank válasza szerint a pénzintézet felkészült a kormányrendeletek módosítására, a támogatási kérelmek befogadása a módosításokat is figyelembe véve zavartalanul folyik tovább. A korábban elutasított ügyfeleknek lehetőségük van arra, hogy kérelmüket újra beadják bármelyik bankfiókban, amennyiben a rendeletek alapján támogatásra jogosultakká válnak - írta az Erste.

    A Magyar Közlönyben csütörtökön megjelent módosítások szerint egyebek mellett lehetséges, illetve könnyebb lesz a csok igénylése mostantól már a 25 évesnél nem idősebb és a sajátos nevelést igénylő gyermeket nevelőknek, a terhesség elején járóknak, az árvákat nevelő gyámoknak, a hivatásuk miatt szolgálati lakásban élőknek, az új építésű társasházi, illetve ikerlakást vásárlóknak. Könnyítés az is, hogy mostantól akár még tervezés, illetve építés alatt álló lakást is meg lehet vásárolni csokkal. Azon családok, amelyeket eddig az osztatlan közös tulajdon miatt korábban elutasítottak a bankok, és nem kapták meg a csokot, az új szabályok alapján megkaphatják, ehhez azonban újbóli kérelem benyújtása szükséges.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását