2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

"Fideszes bandaháború"

Az MSZP szerint a fideszes "bandaháború" miatt veszélybe kerülhetnek a Magyar Posta Zrt. dolgozói és betétesei.
2016. július 31. vasárnap 13:01 - HírExtra

 

    Szakács László, a párt frakcióvezető-helyettese vasárnapi, budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter kezéből "kicsavarták" a Magyar Postát, amelyben barátja, Spéder Zoltán, az FHB vezetője, olyan befolyásra tett szert, hogy képes volt "blokkolni az állami döntéshozatali mechanizmusokat". Kormányzati döntések segítették, hogy Spéder Zoltán "adja az igazgatótanács, a felügyelőbizottság tagjainak felét" - tette hozzá.

    A képviselő úgy értékelt: mivel Lázár János Spéder Zoltánt "jó barátjának" nevezte, fontos kormányzati lépés, hogy a miniszter kezéből kivették a postát, mint vagyont, annak kezelését, valamint a nemzeti pénzügyi szolgáltatások jogszabályi környezetének meghatározását is.

    Közölte: azért tartják a sajtótájékoztatót a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) előtt, mert ahhoz, hogy az említett döntések megszülethessenek a postával kapcsolatban, az MFB-nek "végig asszisztálnia kellett".

    Feltette a kérdést: lesznek-e további személyi következményei annak, hogy "kijátszották az állami tulajdont Lázár János barátjának".

    Szakács László szerint amíg a fideszesek "bandaháborúban vannak", addig a Postánál 30 ezer munkavállalóért, 52 ezer betétesért, és 40 ezer értékpapírszámlát ott tartó magyar állampolgárért kell aggódni.

    A pénteki Magyar Közlönyben jelent meg, hogy átalakul a postaügy és a nemzeti pénzügyi szolgáltatások területén a kormányzati munkamegosztás: július 30-tól a nemzeti fejlesztési miniszter felelős a kormányzati tevékenység összehangolásáért a vagyonpolitikában, ideértve a postaügyet és a Magyar Fejlesztési Bankot is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását