2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Rengeteg a csempészcigi

Idén az első öt hónapban nyolcszor annyi csempészcigarettát foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adatai szerint, mint a tavalyi év azonos időszakában - közölte a NAV az MTI érdeklődésére kedden.
2016. július 13. szerda 09:30 - HírExtra

 

    A hatóság honlapján közzétett táblázatban szereplő lefoglalt dohánytermékek összértéke 5,940 milliárd forintra nőtt idén január-májusban, a tavalyi 1,170 milliárd forint után.

    A NAV statisztikái szerint idén január-májusban közel 170 millió szál magyar adójegy nélküli cigarettát foglaltak le 5,7 milliárd forint értékben, míg egy évvel korábban 20,5 millió szálat 787 millió forint értékben. A lefoglalások száma közel ötszörösére nőtt, 8028 esetben kellett eljárnia a hatóságnak.

    A lefoglalt egyéb fogyasztási dohány mennyisége is csaknem négyszeresére emelkedett, 26 tonnáról 94 tonnára nőtt, az esetek száma 149-ről 250-re.

    A finomra vágott fogyasztási dohánnyal kapcsolatos esetek száma nem változott az első öt hónapban, egy tonnányit foglaltak le, míg egy évvel korábban 656 kilogrammot.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását