2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Súlyos problémák az USÁ-ban

Az Oxfam America segélyszervezet csütörtökön közzétett tizenöt oldalas jelentésében azt állítja, hogy egyes nagy amerikai cégek üzemeiben embertelen körülmények között dolgoztatják a munkásokat; például pelenkát kell viselniük, mert nem mehetnek ki a mosdóba sem.
2016. május 12. csütörtök 23:07 - HírExtra

   Az Oxfam jelentése négy amerikai csirkefeldolgozót említ: a Tyson Foods, a Pilgrim's Pride, a Perdue Farms és a Sanderson Farms üzemeiben dolgozó munkások elbeszéléseire alapozva vizsgálódott az üzemekben. Ezek a cégek tartják kézben egyébként az Egyesült Államok baromfipiacának hatvan százalékát.

    A segélyszervezet több szövetségi államban vizsgálódott, és megdöbbentő állapotokról ad hírt. Arkansas államban például munkások arról számoltak be, hogy pelenkát kell viselniük, mert munkaidőben nem engedik ki őket a mosdóba. A munkások név nélkül nyilatkoznak, attól félnek ugyanis, hogy elbocsátják őket.

    Egy magát Dolores néven azonosító nő azt mondta: neki és sok kolléganőjének Pampers-pelenkát kell viselniük. A munkásokat arra is rászorítják, hogy nagyon kevés folyadékot fogyasszanak, szinte ne igyanak semmit, nehogy ki kelljen menniük a mosdóba. Néhányan arról számoltak be, hogy - mivel már nem tudták tartani magukat - maguk alá piszkítottak.

    "A munkafelügyelők gúnyolódnak a munkások szükségletein vagy egyszerűen nem vesznek tudomást róluk, és állandóan kirúgással fenyegetőznek" - fogalmazott az egyik munkás. A Delaware, Maryland és Virginia államokban üzemeket működtető Delmarva gyár munkásai arról számoltak be, hogy ha ki akarnak kéredzkedni, ehhez a humán erőforrásokkal foglalkozó részlegnek (a személyzeti osztálynak) kell külön kérelmet benyújtaniuk, és ennek elbírálása húsz-hatvan percbe telik. A jelentés egy másik részében arról esik szó, hogy ha valakit ki is engednek a mosdóba, öt percnél tovább nem lehet távol a futószalagtól.

    Az Oxfam-jelentésben említett cégek a Bloomberg Newsnak küldött közös levelükben tagadták a munkások által elmondottakat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását