2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Kerékpáros Magyarország Szövetség kedden Esztergomban meghirdette a Kerékpárosbarát Település és Kerékpárosbarát Munkahely 2016 Pályázatot. A részletes információk a kerekparosbaratpalyaztok.hu oldalon találhatók - mondta el a szövetség elnöke, Csikai Mária.
2016. február 9. kedd 12:54 - HírExtra

    Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár hangsúlyozta, hogy a magyar kormány támogatja a kerékpározás elterjedését, a 2007 és 2013 közötti időszakban 850 kilométer kerékpárút épült, ebből 580 kilométert 2010 után építettek.

    A politikus ismertette, együttesen 750 kilométernyi szakasz építése van előkészítve, a végleges tervekben ezer kilométer kerékpárút építése szerepel.

    Csikai Mária, a Kerékpáros Magyarország Szövetség elnöke felidézte, hogy 2015-ben 142 szervezet csatlakozott a kezdeményezéshez, ezzel egy év alatt megduplázódott a pályázók száma.

    A szövetség idén erőteljesebben szeretné bevonni a munkahelyeket. A pályázatok április másodikáig adhatók be, idén a szövetség nem hosszabbítja meg a határidőt. A pályázat eredményhirdetése és a díjátadó május végén lesz Nyíregyházán - ismertette Csikai Mária.
    A kampányindító után a résztvevők látogatást tettek Magyarország legnagyobb magyar tulajdonú, független kerékpárgyárában, az esztergomi ipari parkban működő Neuzer Kft-nél.

    A Neuzer Kft. hozta létre az ország első közösségi kerékpárkölcsönző hálózatát Esztergomban, majd a rendszert bevezették Győrben, Hévízen, illetve átadás előtt áll Nagykanizsán és Miskolcon - mondta el az MTI-nek Neuzer András, a társaság tulajdonosa.

    A Neuzer Kft. 2015-ben 3,5 milliárd forintos árbevételt ért el, kilencvenezernél több kerékpárt gyártott, a felét exportra. A cégcsoport Magyarországon 110 saját és 60 kölcsönzött munkavállalót foglalkoztat, elsősorban saját fejlesztésű és tervezésű kerékpárokat készítenek. Termékeiket belföldön saját hálózatukban, üzletláncokban, külföldön nagykereskedők közreműködésével értékesítik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását