2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Egy ezüst, egy bronz

Gémesi Csanád a második helyen végzett a kardozók madridi világkupaversenyén, miközben Szász Emese harmadikként zárt a női párbajtőrözők lipcsei viadalán.
2014. február 9. vasárnap 07:41 - HírExtra
Gémesi - a nemzetközi szövetség (FIE) honlapjának eredményközlése alapján - úgy szerzett ezüstérmet a spanyol fővárosban, hogy a 64-es táblán 15-11-re verte a grúz Szandro Bazadzét, majd 15-13-ra a belga Seppe van Holsbekét, aztán a negyeddöntőbe kerülésért kiélezett küzdelemben, egyetlen tussal, 15-14-re a Londonban olimpiai bajnok, tavaly Budapesten világbajnoki harmadik Szilágyi Áront.

A folytatásban is eredményesen vívott, az amerikai Daryl Homert 15-11-gyel állította meg, majd az olasz Diego Occhiuzzit 15-12-re verve jutott a döntőbe, ahol 15-11-re kikapott a dél-koreai Kim Jung Hvantól.

Szilágyi a kilencedik helyen végzett, de bejutott az első 16-ba Iliász Nikolász is. A 64-es táblán hét magyar szerepelhetett a 198 fős mezőnyben.

Lipcsében Szász Emese az első fordulóban 13-12-re győzte le Antal Edinát, aztán a szoros asszótól jól bemelegedve 15-8-ra a lengyel Dominika Moslert, 15-6-ra a kínai Lin Senget és 15-8-ra az ukrán Olena Krivickát. Az elődöntőben viszont nem bírt a Londonban olimpiai aranyérmes ukrán Jana Semjakinával, akitől egy tussal 13-12-re kapott ki. A 209 párbajtőröző alkotta mezőnyben három magyar vívhatott a főtáblán.

A női kardozók Dakarban zajló világkupáján 101 vívó indult az egyéni versenyben. A magyarok közül Márton Anna szerepelt a legjobban: a 12. helyen végzett úgy, hogy a negyeddöntőbe jutásért vívott asszóban a tavaly Budapesten világbajnok, világranglista-vezető - későbbi versenygyőztes - ukrán Olga Harlantól kapott ki 15-8-ra.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását