2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Aranyérmet nyertünk!

Aranyérmet nyert a Demeter Bence, Kasza Róbert, Marosi Ádám összeállítású magyar férfi váltó kedden, a tajvani Kaohsziungban zajló öttusa-világbajnokság zárónapján. A staféta sikerével a magyar öttusasport 50. világbajnoki címét szerezte meg.
2013. augusztus 27. kedd 14:27 - HírExtra
A keddi versenyen a magyar trió a vívás során 940, úszásban pedig 1336 pontot ért el, s a második helyről várta a lovaglást. Ebben a tusában visszafogottabb volt Marosiék teljesítménye, az 1012 megszerzett pont pedig azt jelentette, hogy az utolsó számot, a lövészettel kombinált futást a negyedik helyről kezdheti meg a csapat, 33 másodperc hátránnyal az éllovas ukránok, és 11-gyel a harmadik oroszok mögött.

Az utolsó számban aztán - a vb honlapja szerint - egészen kiválóan teljesített a három magyar, 16:25.74 perces idejük a legjobb volt a mezőnyben, s ezzel valamennyi riválist sikerült megelőzniük.
"Hihetetlenül izgalmas verseny volt a mai, úgy 22-szer voltunk a nap során a mennyben és a pokolban - mondta az MTI-nek Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány. - Utoljára Kasza Robi lovaglásánál ijedtünk meg, mert a lova semerre sem akart menni, de aztán a fiúk úgy futottak és lőttek mint a kisangyalok."

A szakvezető elmondta, hogy a kiváló lövészet volt a kulcsa a győzelemnek, s különösen a második futó, Kasza második, illetve a záróember Demeter első lövészete volt pazar.

"Olyan küzdőszellem és harciasság volt ma a fiúkban, ami a jövőre nézve is nagyon biztató" - összegzett a kapitány, aki a gyengébb világbajnoki kezdés után különösen örül a győzelemnek.
A férfi váltó 1989 óta része a világbajnoki programnak, s ez volt a 11. magyar siker ebben a számban. Legutóbb 2011-ben győzött a staféta, akkor Marosi, Kasza, Tibolya Péter összeállításban.

A magyar csapat ezzel egy-egy arany- és ezüstéremmel zárta a világbajnokságot, miután hétfőn a Gyenesei Leila, Földházi Zsófia, Kovács Sarolta összeállítású női váltó a második lett.

Eredmények (a vb honlapja alapján):

1. MAGYARORSZÁG (Demeter Bence, Kasza Róbert, Marosi Ádám) 6148 pont (vívás: 31 győzelem/17 vereség, 940 pont, úszás: 2:47.10 perc/1336 pont, lovaglás: 1012 pont, kombinált szám: 16:25.74 perc/2860 pont)
2. Kína (Kuo Csien-li, Csen Fu-lao, Caj Csao-hong) 6118
3. Oroszország (Alekszandr Leszun, Ilja Forlov, Dmitrij Lukacs) 6094
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását