2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Húsz éve fogadunk örökbe állatot

Éppen húsz éve, 1992 óta fogadhatók jelképesen örökbe a Fővárosi Állat- és Növénykert lakói. A nevelőszülők következő találkozóját vasárnap rendezi meg az intézmény.
2012. október 5. péntek 15:50 - HírExtra
Az állatkerti örökbefogadás mibenléte az elmúlt két évtizedben általánosan ismertté vált Magyarországon, és több más hazai állatkert is követte a fővárosi intézmény példáját. Magát az ötletet a budapesti állatkerti szakemberek is nyugat-európai és észak-amerikai állatkertek példája nyomán honosították meg. Bármelyik állat örökbefogadható legalább egy évre egy jelképes - legalább 600 forintos - támogatói összegért cserébe.

Az örökbefogadással foglalkozó Állatkerti Alapítvány rendszeresen megszervezi az állatkerti nevelőszülők találkozóját. A legközelebbi találkozót vasárnap tartják, amely egyben az Állatkertben hétfő óta tartó Állatszeretet Fesztivál záróeseménye is lesz - tájékoztatta az intézmény közleményben az MTI-t.

A vasárnapi állatkerti nevelőszülők napjának hivatalos programja 11 órakor kezdődik: a nevelőszülőket Bács Ferenc színművész köszönti majd. A megnyitó után az érdeklődő nevelőszülők különleges séta keretében ismerhetik meg az Állatkert legérdekesebb lakóit és újdonságait, majd a szülői értekezleten a gondozók beszámolnak a nevelőszülőknek az örökbefogadott állat mindennapjairól. A programot tombola, illetve az Orczy Kalandpark játékai teszik teljessé, és természetesen az Állatszeretet Fesztivál eseményei és látnivalói is várják az érdeklődőket.

Az örökbefogadás formájában befolyt támogatást az állatkert közvetlenül az állatgyűjteményre fordítja. Elsősorban a takarmányozás, illetve az állatgyógyászati készítmények költségeinek egy részét fedezik ezen a módon, de az elmúlt években egyes állattartó helyek korszerűsítésére is részben az örökbefogadók támogatásával volt lehetséges.

Az elmúlt húsz esztendőben nagyjából 25 ezer jelképes, egy évre szóló örökbefogadás történt, a jelenleg érvényes örökbefogadások száma 3300. Az örökbefogadók között vannak magánszemélyek, vállalkozások, sőt, kisebb közösségek, például óvodás csoportok is. A három legnépszerűbb állatfaj a csupaszorrú vombat, a zsiráf és a szibériai tigris.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását