2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Beindulhat a Duna?

A Délkelet- Európai Transznacionális Együttműködési Programban (SEE) megvalósított, Dunához kapcsolódó fejlesztési projektek bemutatásával ünnepelték az idén első alkalommal meghirdetett Európai együttműködési napot pénteken Budapesten.
2012. szeptember 21. péntek 15:07 - HírExtra
Simó Balázs, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) főigazgatója, a SEE irányító hatóság vezetője sajtótájékoztatón elmondta: 2007-2013. között a Délkelet-Európai Transznacionális Együttműködési Programban 16 ország vesz részt, az időszakban rendelkezésre álló 64 milliárd forintos keretből 111 projekt megvalósítását támogatták.

Medgyesy Balázs, az EU Duna Régió Stratégiával összefüggő kormányzati tevékenység irányításáért felelős kormánybiztos kiemelte: a Duna Stratégia új dimenziót jelent a területi együttműködésben, a gazdasági válságból való kilábalás egyik motorja lehet a térségben. Hozzátette: az egy éve indított Duna Stratégia megvalósításához jelentős segítséget adott már eddig is a Délkelet-Európai Transznacionális Együttműködési Program, a 2014 utáni uniós fejlesztési periódusban pedig minden fejlesztési forrást harmonizálni kell a makrorégiós stratégiához.

Simó Balázs elmondta, hogy Magyarország 5 európai területi együttműködési program irányító hatósági feladatait látja el, így Magyarországon öt helyszínen rendezték meg a héten az Európai együttműködési napot, csatlakozva az Európai Unió mintegy száz rendezvényéhez.

A budapesti Európai együttműködési napon interaktív kiállításon mutatták be a SEE Programban megvalósuló fejlesztéseket, a látogatók 13 projektet ismerhettek meg.

Az Európai Unió társfinanszírozásában az 1990-es évek eleje óta több mint 20.000 projekt valósult meg az európai területi együttműködés keretében, amelyek országhatárokon átnyúlva hatottak pozitívan egyebek között a munkahelyteremtésre, a környezetvédelemre, az egészségügyi szolgáltatások fejlesztésére, a közlekedés és az energiagazdálkodás területére.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását