2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

IMF: Kínának javulnia kell

A kínai pénzügyi rendszer felügyelete jelentősen javult az elmúlt években, de a jövőbeli kihívások kezeléséhez további erőfeszítések szükségesek - írja a Nemzetközi Valutaalap (IMF) csütörtökön kiadott jelentésében.
2012. április 6. péntek 11:19 - HírExtra
Mindenekelőtt a kockázatok előrejelzésében és kezelésében lépett előre Kína az elmúlt években, így a pénzügyi felügyelet terén "előre mutató változások" történtek a Kínai Banki Szabályzó Bizottság (CBRC) vezetésével - áll a 106 oldalas jelentésben.

Ugyanakkor az ország további gazdasági nyitásával, a pénzügyi innovációkkal és a kínai bankrendszer terjeszkedésével a jövőbeli kockázatok és kihívások száma is növekszik majd, amelyek kezelésére fel kell készülnie Kínának.

A CBRC-nek és a bankoknak készen kell állniuk a problémák gyors megoldására, amihez tapasztalat és szaktudás, valamint a kormány további támogatása is szükséges - írja a tanulmány. A Nemzetközi Valutaalap a kínai óriásbankok pénzügyi rendszerben és hitelezésben betöltött túlzott szerepét illető kockázatokra is felhívta a figyelmet. A kérdésre a héten korábban Ven Csia-pao (Wen Jiabao) kínai miniszterelnök ígért megoldást, aki az állami tulajdonban lévő bankok monopolhelyzetének megtörését szorgalmazta.

Az IMF a könyvelő és könyvvizsgáló szakma bővülését és minőségének javulását is megemlítette, ami azért fontos, mert az itt tapasztalt visszásságok jelentős problémákat okoztak a múltban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását