2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):
Schmitt Pál nem mondott le az államfői posztról mi több, PhD írásába kezd.
2012. március 30. péntek 20:22 - HírExtra
Nincs összefüggés

"Nincs összefüggés véleményem szerint, bár sokan így értelmezik" - válaszolt Schmitt Pál a közmédiának pénteken adott interjúban arra a kérdésre, megfordult-e a fejében, hogy miután megfosztották kisdoktori címéről, lemond az államfői posztról. Hozzátette: a legjobb tudása szerint írta meg kisdoktori értekezését, szerinte az becsületes férfimunka volt.

Szavai szerint "nem esett jól" számára, hogy a Semmelweis Egyetem szenátusa anélkül fosztotta meg húsz évvel ezelőtt szerzett kisdoktori címétől, hogy őt megkérdezte, meghallgatta volna.

Megvédi őket

Véleménye szerint a testnevelési egyetemet, volt egyetemét, témavezetőit is meg kell védenie, mert húsz évvel ezelőtt legjobb tudása szerint, az akkori szabályoknak megfelelően készített el kisdoktori dolgozatát és az egyetemen is jóhiszeműen jártak el.

Az elnök nem adja fel, PhD-dolgozat írásába kezd  azután, hogy megfosztották húsz évvel ezelőtt szerzett kisdoktor címétől.


MSZP: a Fidesznek segítenie kell Schmitt elmozdításában

Az MSZP szerint a Fidesznek nem maradt más lehetősége, mint hogy az Országgyűlésben támogatja Schmitt Pál köztársasági elnök elmozdítását, mert kisdoktori címének visszavonása után az államfő már nem képes megjeleníteni a nemzet egységét.

Tóbiás József, a szocialista párt frakcióigazgatója az MSZP szombati tisztújító kongresszusa közben tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: az államfő a pénteki interjúja alapján nem érzékeli a valóságot, és nem érti, hogy már minden politikai oldalról kezdeményezték lemondását.

A politikus kiemelte, Schmitt Pál plágiumügyéért a Fideszt terheli a felelősség, hiszen a köztársasági elnök korábban a kormánypárt színeiben lett előbb európai parlamenti, majd országgyűlési képviselő és házelnök, végül pedig Orbán Viktor javaslatára választották meg államfőnek.

Vasbetont csőtésztával


Az LMP szerint akik aláírják népszavazási kezdeményezésüket, azok nem akarnak következmények nélküli országban élni, így Schmitt Pál sorsáról is kifejtik véleményüket.

Vágó Gábor, a párt országgyűlési képviselője szombaton a budavári Sándor-palota előtt tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: a kormányzattal szembeni ellenállás a civil aktivisták segítségében és az LMP népszavazási kezdeményezésének támogatásában is tapasztalható.

Arra buzdította az embereket, hogy az aláírásgyűjtés határidejéig hátralévő 48 órában mindenkit mozgósítsanak, hogy a szükséges 200 ezerhez még hiányzó 50 ezer aláírást össze tudják gyűjteni.

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott: Orbán Viktor kormányfő "az erő nyelvén ért", az aláírásgyűjtésük pedig erőt mutat, és véleményt mond arról, hogy "egy hazug rendszerben egy hazug elnököt" ne lehessen megtartani.
Forrás: MTI/HírExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását