2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Halálra ítélték a kínait

Halálra ítéltek egy férfit terrortámadás megszervezéséért és terrorista csoport vezetéséért az északnyugat-kínai Hszincsiang-Ujgur (Xinjiang Uygur) autonóm területen hétfőn - jelentette a Hszinhua hírügynökség.
2012. március 26. hétfő 18:32 - HírExtra
A kasgári prefektúra középfokú bírósága gyilkosság vádjában is bűnösnek találta Abdukerem Mamutot, aki beismerte tettét. Az indoklás szerint Mamut szélsőséges vallási indíttatással tavaly július és idén február között egy kilenctagú csoportot hozott létre, illetve vezetett.

A csoport 2012. február 28-án a Kasgárhoz tartozó Jecseng (Yecheng) megyében késekkel és baltákkal "terrortámadást hajtott végre" ártatlan civilek ellen, aminek következtében 15 polgári személy és egy biztonsági őr meghalt, 14 civil és négy rendőr megsérült.

A rendőrség a helyszínen nyolc támadót lelőtt, Abdukerem Mamutot pedig őrizetbe vette.

Az északnyugat-kínai régió Pakisztánnal és Afganisztánnal határos, s gyakori színtere a muszlim vallású őslakos ujgur nemzetiségűek többnyire etnikai ellentétekre visszavezethető lázadásának, zavargásainak, erőszakos cselekményeinek, amelyet rendre a rendőrség kíméletlen leszámolása követ.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását