2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Bekeményít az LMP

Az LMP szerint az őszi ülésszakkal véget ért egy korszak: már nem lehet demokráciáról beszélni, ezért a párt "új ellenállást" hirdet meg.
2011. december 17. szombat 16:50 - HírExtra
Az ellenzéki párt az új ellenállás jegyében demonstrációt szervez december 23-ára a Parlament elé – jelentette be Szél Bernadett, az LMP szóvivője szombaton a fővárosban tartott sajtótájékoztatón.
Az LMP szóvivője szerint egy diktatúra körvonalai sejlenek fel. December 23. fordulópont, amikor egy sor botrányos törvény elfogadásával az utolsó szöget is beverik a demokrácia koporsójába – fogalmazott Szél Bernadett.

Az ellenzéki párt szóvivője bírálta a választójogi és a felsőoktatási törvényt, az adótörvények módosításának kétharmadossá tételét, a jegybank "függetlenségének megszüntetését", valamint a házszabály tervezett módosítását, amellyel szerinte kizárják, hogy a parlament érdemben tárgyaljon ügyeket.

Karácsony Gergely, az LMP frakcióvezető-helyettese a sajtótájékoztatón azt mondta: a demokrácia lényege, hogy mindig van alternatíva, és amikor a házszabályt módosítják, az azt mutatja, hogy a Fidesz nem szeretné, ha az alternatíva megfogalmazódna.

Az ellenzéki képviselő szerint nincs már értelme annak a parlamentáris politizálásnak, amelyben az LMP eddig hitt, ezért harcmodort változtatnak. A párt ezért hívja december 23-ára a Parlament elé az állampolgárokat, pártokat és szervezeteket, hogy együtt tiltakozzanak a jogállam és a demokrácia lebontása ellen.

Karácsony Gergely kérdésre válaszolva közölte, hogy a parlamenti szavazásokról nem vonul ki az LMP.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását