2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Szeretünk torkoskodni

Mintegy 200 ezer vendég torkoskodott 1200-nál is több hazai étteremben az idén március 10-én megrendezett Torkos Csütörtökön - közölte a szervező Magyar Turizmus Zrt. saját felmérésére hivatkozva.
2011. április 8. péntek 06:57 - HírExtra
A hatodik alkalommal meghirdetett akció a vendégek és a vendéglátók körében is nagy sikert aratott - írták a közleményben. - Minden 100 válaszadó étteremből 92 a jövőben is szívesen venne részt hasonló akcióban, és a vendégek visszajelzései is döntően pozitívak voltak, egyedül a hosszabb várakozási időre panaszkodtak néhányan.

A vendéglők nagyrészt a vendégkör hosszú távú bővülésében bízva csatlakozott a kezdeményezéshez: e reménynek alapot adhat, hogy a már "tapasztalt" éttermek mintegy fele valóban forgalombővülést érzékelt a korábbi Torkos Csütörtökök hatására. Az akciós nap ismertségét jelzi, hogy a vendégek többsége - 85,9 százaléka - az étterembe érkezéskor már tudott a kedvezményekről. A vendéglők átlagosan 164 torkoskodót fogadtak, tízből nyolcan előzetesen bejelentkeztek.

Minden 100 étteremből 73 jóval nagyobb, további 23 nagyobb vendégforgalomról adott számot, mint ami egy átlagos márciusi napon várható. A bevétel alakulásáról a nyújtott kedvezmények ellenére is kedvezően nyilatkoztak: az éttermek 41,6 százaléka számára a bevételek jóval kedvezőbben, további 44 százaléka számára kedvezőbben alakultak ezen a napon. Az akcióhoz mindazok az éttermek és vendéglátóipari egységek csatlakozhattak, amelyek vállalták, hogy teljes nyitva tartási idejük alatt á la carte kínálatukból 50 százalékos kedvezményt biztosítanak a helyben fogyasztásra.

A magyar néphagyomány szerint a farsang "farkát" jelölő három jeles nap a húshagyókedd, a hamvazószerda és a torkos csütörtök. Torkos csütörtökön - annak ellenére, hogy a 40 napos húsvéti böjt kezdetét jelentő hamvazószerda utánra esik - ismét szabad volt húst fogyasztani, sőt bizonyos területeken a csütörtöki torkoskodás "kötelező" volt, már csak a farsangi maradékok elfogyasztása céljából is. A következő Torkos Csütörtököt 2012. február 23-án rendezik meg; bővebb információ a www.menjunkenni.hu címen érhető el.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását