2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Tarlós elrendelte

A szmogriadó tájékoztatási fokozatát rendelte Tarlós István főpolgármester miután két napon keresztül, 2011.február 27-én a város négy, 2011. február 28-án pedig tizenkét mérőpontján a szálló por mennyisége elérte és meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket
2011. március 1. kedd 09:29 - HírExtra
Köhög az egész város?

A szmogriadó tájékoztatási fokozatát rendelte Tarlós István főpolgármester miután két napon keresztül, 2011.február 27-én a város négy, 2011. február 28-án pedig tizenkét mérőpontján a szálló por mennyisége elérte és meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket - tájékoztatta a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatósága az MTI-t kedden hajnalban. A jelenlegi légszennyezettségi szint további romlásának megelőzése érdekében Tarlós István főpolgármester a lakosságot és a légszennyezőket önkorlátozó intézkedésekre kéri fel.

A közlemény kiemeli többek között a rendszámtáblán fekete és piros színű hatszögletű környezetvédelmi plakettel ellátott gépjárművek használatának szüneteltetését, az egyéni gépjárműhasználat csökkentését, a szilárd- és olajtüzelésű berendezések használatának mérséklését, ha van más tüzelési mód.

A levegőtisztaság-védelmi jogszabályok szerint egy légszennyező anyag mennyiségének fokozatos növekedése először az egészségügyi határértéket, súlyosabb - már rendkívüli légszennyezettségi - helyzetben a tájékoztatási küszöbértéket, a legsúlyosabb esetben pedig a riasztási értéket érheti el, vagy haladhatja meg.

Majd ha baj lehet

A tájékoztatási fokozatot akkor rendelik el, amikor a határértéket meghaladó szálló por rövid idejű hatása veszélyt jelent a lakosság egyes különösen érzékeny (gyermekek, időskorúak, krónikus betegek) csoportjaira. Ezért a veszélyeztetett népességcsoportokba tartozók kerüljék a jelentős gépjárműforgalom által érintett tereket, útszakaszokat - áll a közleményben.

A közlemény emlékeztet a környezetvédelmi hatóság 2004-ben közzétett adataira, ami szerint Budapesten "az inkább közlekedési eredetű szállópor-kibocsátás több mint 75 százaléka a gépjárműforgalom eredménye".
Forrás: MTI/HírExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását