2024. április 20. - Tivadar
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Közel kétmillió szélessávú szörfölő

2010 decemberében 28 ezerrel folytatódott a növekedés, így a hónapban 1,907 millió volt a becsült vezetékes szélessávú internet-előfizetések száma, közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).
2011. március 1. kedd 11:04 - HírExtra
Önkéntes közlés

Az NMHH gyorsjelentése a három inkumbens szolgáltató, valamint a vezető alternatív szolgáltatók (jellemzően a legnagyobb kábeltelevíziós társaságok) önkéntes adatközlésére épül.

A vizsgált hónapban a hagyományos telefonvonalon szélessávú ADSL-internetszolgáltatásra előfizetők száma az előző havi 802 ezerről közel 805 ezerre nőtt. A gyorsjelentésben szereplő – legnagyobb – kábelszolgáltatók előfizetései decemberben 744 ezerre változtak, ez 15 ezerrel több, mint az előző hónapban. Az FTTx, vagyis az optikai szálon nyújtott szolgáltatás esetében 215 ezer előfizetés volt a hónap végén. Így összességében 2010 decemberében a vezetékes szélessávú internet-előfizetések becsült száma 1,907 millió volt (novemberben 1,879 millió).

Tények és számok

A gyorsjelentésben szereplő szolgáltatók által nyilvántartott vezetékes- és kábeltelevízió-hálózatos hangátviteli csatornák száma összességében emelkedett, decemberben ez az érték 2,977 millió volt. A teljes hangcsatorna-számon belül a hagyományos vezetékes telefonvonalak száma a hónapban 2,279 millió (az előző hónapban 2,297 millió), a kábeltelevíziós hálózaton működő hangcsatornák száma 598 ezer (az előző hónapban 580 ezer), míg az IP-alapú hangcsatornák száma 101 ezer (az előző hónapban 99 ezer) volt.

A tavalyi év utolsó hónapjában a száz főre jutó vezetékes hangátviteli csatornák száma 29,79 darab, a háztartások vezetékestelefon-ellátottsága pedig 60,76 százalék volt. Az előfizetők hagyományos telefonvonalon 361 millió, IP-alapon pedig 108 millió percnyi hívást kezdeményeztek. A vizsgált hónapban az egy fővonalra jutó kezdeményezett hívások átlagos időtartama 157,3 perc volt.

A decemberi adatok szerint az előfizetők a szolgáltatóváltást megkönnyítő számhordozhatóság keretében 2004 januárja óta összesen 561 ezer számot hordoztak.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását