2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Sting újra útnak indul

Sting és szimfonikus zenekari kísérete nyáron visszatér különleges turnéjával Európába. A koncertsorozat a teltházas észak-amerikai, európai és ausztrál körút után idén folytatódik Francia-, Német- és Olaszországban, illetve Kelet-Európában.
2011. február 22. kedd 11:10 - HírExtra
Sting változatos és illusztris karrierjének - amely elképesztő mennyiségű slágerlistás dalt, számtalan elismerést és közel 100 millió eladott lemezt produkált – legnagyobb slágereit és legszebb dalait dolgozták át vadonatúj köntösben erre a turnéra; Jorge Calandrelli, David Hartley, Michel Legrand, Rob Mathes, Vince Mendoza, Steven Mercurio, Bill Ross, Robert Sadin és Nicola Tescari hangszerelésében.

Olyan művek csendülnek fel a koncerteken, mint a Roxanne, Next To You, Every Little Thing She Does Is Magic, Every Breath You Take, illetve szólókarrierje legnagyobb kedvencei: Englishman In New York, Fragile, Russians, If I Ever Lose My Faith In You, Fields Of Gold vagy a Desert Rose.

A zenekarhoz csatlakozik még Dominic Miller (hosszú ideje Sting állandó gitárosa), Rhani Krija (már jó ideje Sting ütőhangszer-virtuóza), Jo Lawry vokalista és Ira Coleman basszusgitáros.

Sting első kirándulása a klasszikus zenei tartományba Songs From the Labirinth című, lantzene alapú lemeze volt 2006-ban, majd a kirobbanó sikerű újra egyesült Police turné után visszatért ehhez a szenvedélyéhez, és a 2009-ben megjelent If On A Winter Night… lemez már #1 helyen debütált a komolyzenei listákon.

Szólózenészként, illetve a Police tagjaként Sting összesen 16 Grammy díjat nyert, 2 Brit Awards, egy Golden Globe, egy Emmy, a Billboard magazin Évszázad Díjának tulajdonosa, 3 Oscar jelölést és 2004-ben a MusiCares Év Embere címét is begyűjtöte. Emellett tagja a Rock and Roll Hírességek, és a Dalszerző Hírességek Csarnokának.

A turné óriási sikerére való tekintettel a Deutsche Grammophon / Cherrytree Records megjelentetett egy koncert CD/DVD kiadványt melynek címe Live in Berlin, featuring the Royal Philharmonic Concert Orchestra, conducted by Steven Mercurio. Ez az exkluzív válogatás eddig kiadatlan anyagokat és olyan slágerek szimfonikus átiratát tartalmaza, mint a Roxanne, Every Little Thing She Does Is Magic, King Of Pain, vagy a Fields Of Gold. Még Branford Marsalis is közreműködik néhány dalban; a kiadvány az élő koncertek kvintesszenciájának tekinthető.

A Deutsche Grammophon / Cherrytree Records jelentette meg a Symphonicities című stúdióalbumot is, amely szintén nagyon jó visszhangra talált mind a kritikusoktól, mind a közönségtől. A rajongók legkedveltebb felvételei találhatók rajta szimfonikus hangszerelésben, a Police korszakból – többek között az Every Little Thing She Does Is Magic, Roxanne, Next To You – illetve a szólókarrier sikerei – Englishman In New York, I Burn For You, Why Should I Cry For You, She’s Too Good For Me.

A turnét a Live Nation szervezi világszerte; a produkciót az RZO Entertainment, Inc. és a Universal Music Classical Management & Production hozza létre.

A budapesti előadás belépőihez először a hivatalos fan club tagjai juthatnak, február 22-én 10 órától a www.sting.com oldalon keresztül, február 24-én 16 óráig.

2011. február 25., 10 órától a jegyek már minden érdeklődő számára elérhetők lesznek a www.livenation.hu oldalon keresztül valamint a Ticketpro országos hálózatában.

Olvasható a Livenation közleményében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását