2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Indiában lakik a gigacsalád

A világ egyik legnagyobb családosa az az indiai férfi, akinek 39 felesége van, tőlük 94 gyereke, akiktől pedig 33 unokája - eddig.
2011. február 22. kedd 12:23 - HírExtra
A 66 éves családfő "XXL-es" famíliájával egy százszobás, négyemeletes házban él a bangladesi határ közelében. A nejtlétszám még nőhet, mivel egyáltalán nincs a férfi ellenére a "feleséggyűjtés". Volt olyan év, hogy tízszer is megnősült. Első feleségét még 17 évesen vette el, az asszony három esztendővel idősebb nála.

A feleségeknek jókora hálótermük van férjük hálószobája mellett. Éjszakánként nem bújik az összes asszony a hitvesi ágyba, de hét-nyolc mindig a férfival van.

A "gigacsaládon" belüli kis családok - azaz a felnőtt gyerekek házastársai és gyerekeik - külön szobákban laknak, de a konyha közös. A család napi rizsfogyasztása csaknem egy mázsa, krumpliból 60 kiló fogy. A főzés a feleségek feladatköre, a takarítás-mosás lányaikra hárul, a fiak a ház körüli mezőgazdaságban ténykednek: növénytermesztés mellett állattenyésztéssel foglalkoznak.

A 39 nejű férfi egyébként keresztény vallású, mi több, egy szekta vezetője. Ez a gyülekezet 1942-ben alakult, megengedi a többnejűséget, és jelenleg mintegy 400 család tartozik hozzá. Vezetőjüket és családját adományokkal segítik.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását