2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):
Orbán Viktor tizenharmadszorra értékelte az ország helyzetét. Dakoták helyett Fülig Jimmy dominált, három év múlva pedig minden jó lesz már. Összefoglaló.
2011. február 7. hétfő 16:22 - Tóbiás Gábor
"Nem vagyunk babonások" - kezdte Orbán a beszédét, utalva arra, hogy ez a tizenharmadik évértékelője. Majd ezek egy után Fülig Jimmy idézet következett, hogy fölvezesse az olyasféle bölcsességekete, mint: "csalánba nem vág ménkü" vagy "aki akasztófára született az nem fullad vízbe." Majd: hozzátette: "lassan úgy állok itt mint egy politikai veterán".

Miután felköszöntötte az Aranycsapat legendás kapusát, Grosics Gyulát (ma ünnepli 85. születésnapját) rátért a jövőre.

Nincs több idő

Orbán szerint 2010 az összefogás éve volt, 2011 pedig a megújulásé, aminek az alkotmányozás az egyik lefontosabb momentuma.

A miniszterelnök szerint 2012 lesz az elrugaszkodás éve, amikor Magyarország visszanyeri az őt megillető pozíciót. 2013 az emelkedés, míg  2014 a gyarapodás éve lesz.

"Ez nem a szocializmus öt éves terve. Ez egy emberi terv, sokmillió magyar ember közös terve" - majd hangsúlyozta, hogy mindennek a fedezetét a mi közös akartunk adja. Azt is hozzátette, hogy ez az utlsó utáni lehetőség.

Az elmúlt nyolc év

Orbán Viktor kiemelte: az elmúlt évek súlyos hibája volt, hogy az ország vezetői hátat fordítottak az embereknek és az igazságnak.

Az elszámoltatásról elmondta: "tenyerek viszketése nem múlt el. A kormánybiztos úr iparkodjon mert igény az van rá."

Megújulás

"Nem kezdhetjük vacsorával a disznótort" - mondta Orbán. A miniszterelnök úgy véli, hogy a  sikerhez megújulásra és Magyarország átszervezésére van szükség.

Orbán szerint "évekig fordítva éltünk": többre vitték a spekulánsok, simlisek, mint a tisztes gondolkodású emberek. Aránytalan volt az adórendszer, és a segélyek sem úgy működtek, hogy az munkára ösztönözzön.

Ezzel szemben mostantól a munkáért elismerés, törvénysértésért pedg büntetés jár majd. A megújulás majd "fejéről a talpára állítja a magyar életet, a nemzet újjászületk."

Megrázzuk magunkat

"Elesettségünk csak átmeneti. A magyar szellem ott bujkál mindenben" - mondta Orbán és borsodi árvizekkel és az iszapömléssel pédálózott, hogy ott micsoda példátlan összefogást tapasztalt.  "2010-ben kiengedtük a magyar szellemet a palackból" - így Orbán.

Az ország régi alkotmányáról elmondta, hogy hiányzik belőle a "magyar szelllem". Politikai paktumok hozták létre szovjet mintára. Le kell zárni a múltat, szilárd alapokra kell helyezni az országot - hangsúlyozta Orbán.

Hadüzenet az államadósságnak


Orbán úgy gondolja, hogy a legtöbb mai gondunk alapja az államadósság nagy mértéke. Elmondta:  arányossá tették az adórendszert, megmentették a nyugdíjakat és különadókat vezettek be. Mindez azonban még nem elég. "Mindenkinek dolgoznia kell, aki munkaképes. A tétlenség megöli az embert, főleg a magyart, és a legrosszabb tulajdonságokat hozza ki belőlünk"- vélekedett Orbán Viktor.

A miniszterelnök kitért arra, hogy milyen nehéz az ötvenes években járó embereknek munkát vállalni. Határozott, bátor lépéseket ígért, hogy mindenkit visszahozzanak a munka világába. "Ami most van, nem mehet tovább" - mondta Orbán.

Ezért mindenkit igyekeznek majd visszaterelni a munka világába, ez jelenti az egyetlen megoldást. Orbán úgy fogalmazott, hogy muszáj a saját lábunkon megállni, mert a külföldi hitelek nem jelentenek megoldást. "Elviszik a tetőt a fejünk felől" - mondta Orbán Viktor, hozzátette:ha nem sikerül a megújulás, akkor visszatér a múlt és elsodor az államadóság lavinája.

Orbán végezetül elmondta: egységben van az ország,  ennek köszönhetjük, hogy kilenc hónap után készen áll a megújulásra. Megköszönte az összefogást majd jelezte: mindenkire szükség van.

Hajrá Magyarország, hajrá magyarok! - köszönt el a szoksáos szófordulatával, majd tapsvihar közepette lelépett a pódiumról.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását