2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Balkáni történet Budapesten

Felfoghatatlan tragédia történt hétvégén a West Balkánban. Hihetetlen, hogy ma Magyarországon megtörténhet ilyesmi.
2011. január 17. hétfő 17:19 - Tóbiás Gábor
„Egyértelműen kizárható az, hogy nem történt késelés” – Horváth Katalin, a BRFK szóvivője.

„A kívül rekedt tömegben (de még az épületen belül) természetesen mocskos cigányok is voltak, akik sehogy nem jutottak előrébb, ezért akartak jó európai szokásuk szerint késsel utat csinálni” – kuruc.info.

Szombaton olyan tragédia történt nálunk, amilyenekről eddig csak külföldi hírügynökségektől értesültünk.



Elméletek

Azon nyomban elkezdődött az elméletek gyártása, mindenkinek lett hirtelen egy haverja, akinek az ismerőse ott volt és látta, hogy… Valószínűleg senki nem tudja, hogy mi is történt pontosan, és ez nagy eséllyel soha nem is fog kiderülni. (Arról ne is beszéljünk, hogy a rendőrségi szóvivő dodnai nyilatkozata alpján akár még késelés is történhetett...)

Az, hogy mi váltotta ki a pánikot, szinte lényegtelen. Három fiatal lány meghalt egy szórakozóhelyen és ez több, mint döbbenetes.

Egy ehhez hasonló tragédiába torkolló pánik szinte bárhol máshol megtörténhetett volna. Ugyanis Magyarországon egy szórakozóhelyre addig engedik be az embereket, amíg azok el nem fogynak kintről. Nem számít, hogy bent már szinte nem lehet létezni, had menjen be mindenki, aki fizet.

Az sem számít, hogy biztonságtechnikailag meglehetősen aggályos összezsúfolni sok embert kis helyre. Márpedig rengeteg olyan szórakozóhely létezik Budapesten, ahonnan esély sincs a menekvésre, ha például tűz üt ki.



Engedélytelen


Hab a tortán, hogy a West Balkánnak nem is volt érvényes működési engedélye. Ennek ellenére a rendezvényre 2881 darab karszalagot adtak és a tragédia idején körülbelül 2500-an tartózkodtak az épületben.

Ráadásul a rendezvény szervezői arra hivatkoznak a közleményükben, hogy a „helyszín hivatalos befogadóképessége három szinten ennél jóval nagyobb”. Mégis milyen hivatalos befogadóképességről beszélünk, ha nincs is engedélye valakinek ahhoz, hogy egy ilyen bulit tartson?!

Megkezdődött az egymásra mutogatás, de ez nem oldja meg a problémát. Átfogó szabályozásra és szemléletváltásra van szükség ahhoz, hogy ilyen soha többet ne fordulhasson elő.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását