2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Kávé habbal: "Szerelem miatt zárva!"

Szilveszterkor mutatják be a Kávé habbal című zenés vígjátékot, mely garantáltan mosolyt csal a nézők arcára. Ha szereti a romantikát, a nevetést a táncot és a vidám dalokat, garantáltan imádni fogja ezt az előadást.
2010. december 25. szombat 13:07 - Kancsár Edina
Kávé habbal
Eisemann Mihály és Harmath Imre, mint zeneszerző és szövegíró a korabeli zenés színpadok sztárja volt, Barabás Pál, a darab írója pedig a negyvenes években vált országosan híressé az Egy szoknya egy nadrág című kiváló magyar filmvígjáték forgatókönyvírójaként.
Reményeink szerint a mű újra felfedezése nagy örömére szolgál majd közönségünknek is. Az előadás rendezője Ács János, a főszerepekben Bánsági Ildikót, Szilágyi Tibort, Földes Esztert és Almási Sándort láthatják. A bemutatót 2010. december 30-ám tartjuk. /ujszinhaz.hu/
Barabás Pál írta a darabot, melynek ősbemutatója 1938-ban volt a budapesti Royal Színházban. Egy évvel később még Győrben játszották, utána azonban méltatlanul hosszú időre elfeledték. A darab írójának nevéhez fűződik a nagysikerű Egy szoknya, egy nadrág című forgatókönyv is, így nem meglepő hogy ez az előadás is jócskán megnevetteti a nézőket. Hála az Új Színháznak és a rendezőnek, Ács Jánosnak, ismét életre keltették ezt a remek musicalt, mely december 30-ától tekinthető meg.

A történet egy fiatal lányról szól, aki egy kis budai kávéházból a Balatonra vágyik. Beleszeret egy fiúba, aki viszont csak férjes asszonyokkal ismerkedik, mert édesanyja mindenáron meg akarja őt házasítani. Ez a könnyed és humoros musical Eisemann Mihály zenéjéve igazi kikapcsolódás.

Földes Eszterrel beszélgettünk a darab kapcsán.

Ez egy nagyon vidám musical. Hogy érzed magad benne?

Nagyon jó benne szerepelni. Ez egy tiszta darab, ami a szerelemről szól és csak annyi a feladata, hogy boldoggá tegye az embereket. Ilyenkor télen, amikor mindenki kicsit depressziós, szerintem nagyon jó választás lehet ez a vígjáték a kikapcsolódáshoz.



Mennyire tudtál azonosulni Évával, a karaktereddel?

Még van mit dolgozni a karakteremen, de nagyon szeretem és közel is áll hozzám.

A színésztársaid közül van, akivel már korábban is dolgoztál együtt?

Bánsági Ildikóval és Almási Sándorral már dolgoztam együtt. Tordai Terivel és Tibi bácsival ez az első közös munkám, de mindenkivel megtaláltam a közös hangot és segítjük egymást. Nagyon sokat tanulok tőlük, ugyanis én még csak tavaly jöttem ki a főiskoláról. Viszonylag friss vagyok még ebben a szakmában.

Ezen az előadáson kívül, máshol is játszol?

Igen, a Tháliában a Tizenegy percben, ami az Új Színházzal egy koprodukció. Ezenkívül még az Ovibraderben is látható vagyok, aminek szintén nemrég volt a bemutatója.



Kávé habbal szereposztása:

Bánsági ildikó – Murányiné

Robika anyja, vagyis Bánsági Ildikó ezúttal is parádésat alakít. Ráadásul nem lehet elsiklani afelett, hogy még mindig mennyire fiatalos és csinos. Nem is csoda, hogy Lajos (Szilágyi Tibor) egy pillanat alatt belehabarodik.

Szilágyi Tibor – Lajos

Karaktere számos vicces helyzet okozója. Annak ellenére, hogy Lajos nem a becsületességről híres, karaktere mégis nagyon szerethető.

Földes Eszter – Éva

Eszter hihetetlenül bájos ebben a szerepben, ami teljesen új feladatok elé állította őt. Az ifjú színésznő azonban könnyedén vette az akadályokat és észrevétlenül repíti a nézőt egy pillanat alatt a nyárba.

Almási Sándor
– Robi(ka)

Sándorban ezúttal sem fognak csalódni a nézők, hiszen egyszerre játssza tökéletesen a macsót és anyuci kicsi fiát. Ez a kettősség végigkíséri az előadást, mely garantáltan megnevetteti a nézőket.



Fodor Annamária – Lola

Annamária karaktere többször is feltűnik, hiszen ő játssza Robi szexi, vad és egyben botrányos szeretőjét. Annak ellenére, hogy negatív hősként tecceleg, jókat lehet derülni "ármánykodásain".

Derzsi János – Leó

Tordai Teri – Janka, Vanicsné

Nagy Zoltán – Ziegler, Józsi

Széll Attila – Vendég, pincér

Ebben a komor téli hidegben, egy igazi színfolt ez a vígjáték, hiszen melegséggel tölti fel a szívünket. Rengeteg humort csempésztek bele és a díszletek is nagyon találóak. Romantika, humor, tánc és kellemes dalok repítenek minket a tél közepén a Balaton partjára. Aki beül erre az előadásra, nem fog csalódni, hiszen egy látványos, könnyed és roppant vicces darabbal fog találkozni.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását