2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):
A Comedy Central stand up-osai is a Mikulás szolgálatába szegődtek. A humorcsapat mikulás sapkát húzott és szorgos csomagolásba kezdett, hogy ezzel segítsen a rászorulókon. Litkai Gergővel beszélgettünk a jótékonyságról.
2010. december 19. vasárnap 17:43 - Kancsár Edina
Kis híján bezárt a MikulásGyár
A nagy hideg miatt háromszor annyi gázolaj fogyott a MikulásGyárban, mint korábban bármikor, ezért a jótékonysági rendezvény fűtési készletei kimerültek. Zsolnai Endre közölte: nem teheti meg a rászorulókkal és a MikulásGyárral szemben, hogy a cégekre hagyatkozzon vagy csodára várjon, ezért saját pénzéből megvásárolta a fűtőanyagot.

A szervezők nyáron megkeresték a legnagyobb hazai energiaszolgáltató vállalatokat, hogy támogassák a jótékonysági rendezvényt, ám a legtöbb esetben válaszra sem méltatták őket. Ha mégis, akkor többnyire azt mondták: jótékonysági akció marketingszempontból nem érdekes. Amikor kiderült, hogy fogytán vannak a rendezvény készletei, a szervezők felhívták a legnagyobb magyar olajipari cégek egyikét vásárlás céljából, de az kedvezményt sem ajánlott fel az árból. Szomorú… /mti/
December 14-én szorgos kis manóvá és ajándékozóvá változtak a Comedy Central humoristái: Litkai Gergő, Janklovics Péter, a Három kismalac, Hajdú Balázs és Bellus István. A csapat a Mikulásgyárban ajándékokat csomagolt a rászorulóknak, amit egy-egy saját játékkal, könyvvel is kiegészítettek.

Kinek az ötlete volt, hogy a MikulásGyár szolgálatába álljatok?

Már tavaly is segítettünk nekik, csak más formában. Akkor ingyen fellépéseket vállaltunk, hátha ezzel idevonzzuk az ajándékozni vágyókat. Idén pedig ajándékokkal érkeztünk és reméljük, hogy a sajtóeseményen túl is tudunk még segíteni nekik.

Ezek szerint hagyományt csináltok ebből, hogy minden évben jótékonykodtok?

Igen, mi más fórumokon is szoktunk segíteni. Nemrég, volt például az a Soha többet harmadszor! című árverés, amin közreműködtünk. A bevételt a vörösiszap károsultak megsegítésére ajánlották fel. De az OTP-nek is volt egy hasonló jótékonysági akciója, amin szintén részt vettünk.

Ezenkívül említhetném még a nyári DumaVölgy - HumorVár rendezvényt, aminek bevételei nagy részét Nagyvárzsony kapja. Szoktunk látássérülteknek és vakoknak is ilyen esteket szervezni. Egy csomó irányba próbálunk segíteni, azon kívül is, hogy megnevettetjük az embereket.



És ezek a jótékonysági rendezvények általában a ti kezdeményezéseitek, vagy megkeresnek benneteket?

Sok esetben mi kezdeményeztük, más esetekben pedig megkerestek minket és mi nagy örömmel elvállaljuk a felkéréseket.

Hamarosan itt a Karácsony. Miként zajlik nálatok a készülődés: hogy állsz az ajándékokkal?

Közepesen rosszul. De nekem szerencsém van, mert a feleségem nagyon rendes. Ebben az időszakban elég nagy a hajtás a humorbizniszben és a tévécsatornánál is, ezért ilyenkor át szokta vállalni tőlem az ajándék beszerzést. Nekem már csak a maradékkal kell foglalkoznom, amit esetleg ő nem vett meg.

Minden családban más a szokás. Ünnepekkor ti is nagy családlátogatásokba kezdtek?

Úgy szokott lenni általában, hogy a karácsonyi szünetben elutazunk a gyerekkel. Idén a szüleim és az anyósom is jön velünk, úgyhogy most egy nagy családi „nyaralás” lesz.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását