2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Abbász: a telepbővítések leállítása nélkül nem tárgyal

Mahmúd Abbász palesztin elnök kairói sajtóértekezletén kizárta a tárgyalásokat Izraellel, amíg az nem hajlandó befagyasztani az építkezéseket a ciszjordániai zsidó telepeken.
2010. december 9. csütörtök 14:32 - HírExtra
 "Bármik is a konzultációk eredményei (...) nem fogadjuk el a tárgyalásokat, amíg a kolonizáció folytatódik" - jelentette ki a Palesztin Hatóság vezetője, miután találkozott Hoszni Mubarak egyiptomi államfővel.

"Tájékoztattuk erről az amerikaiakat", akik a minap közölték, hogy kudarcba fulladtak a ciszjordániai telepbővítések befagyasztása érdekében tett erőfeszítéseik - tette hozzá. Abbász elmondta még, hogy mindezt beterjeszti "előbb az Arab Liga állandó bizottsága, majd a palesztin vezetés elé, s azután lesz döntés".

Arról nem szólt, hogy elfogadja-e az Egyesült Államok javasolta közvetett tárgyalásokat amerikai égisz alatt. Palesztin hivatalos források szerint Száeb Erekát főtárgyaló még csütörtökön Washingtonba utazik, és találkozik Hillary Clinton amerikai külügyminiszterrel.

Pénteken követi őt Szalám Fajjád palesztin kormányfő, ő is találkozik Clintonnal egy értekezleten, amelyen az amerikai diplomácia vezetője elmagyarázza Washington új megközelítését azt illetően, hogyan lehetne kivezetni a zsákutcából a békefolyamatot.

Ehud Barak izraeli védelmi miniszter már szerda este az amerikai fővárosba utazott, és ott tartózkodik Jichák Molho izraeli főtárgyaló, Benjámin Netanjahu miniszterelnök különmegbízottja is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását