2024. április 20. - Tivadar
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Tüntetett a Jobbik

A "politikusbűnözés" ellen és az elszámoltatásért, annak felgyorsításáért demonstrált a Jobbik kedden Miskolcon, az egyik áruház előtti téren.
2010. december 7. kedd 21:59 - HírExtra
A tüntetésen mintegy másfélszáz ember gyűlt össze a ködös, hideg időben. A tömegben nemzetiszínű és árpádsávos lobogókat tartottak, valamint több transzparenst is, amelyek a Gyurcsány- és Bajnai-kormány politikai szereplőit, MSZP-s és SZDSZ-es politikusokat ábrázoltak.

A beszédek elhangzása előtt a színpadon egy hosszú feliratot is kihúztak, amelyen az állt: "Elszámoltatás - Börtönbe a miskolci szocialistákkal". A rendezvényen - amelyet komoly rendőri biztosítás mellett tartottak meg - felszólalt Vona Gábor, a Jobbik elnöke, aki azt mondta, a Fidesz-kormány az elmúlt nyolc hónap alatt nem tett eleget ígéretének, szinte valamennyi területen halogatnak és nem történik semmi.

Kiemelte a munkahelyteremtés kérdését, az önkormányzatok helyzetét, a közbiztonságot és külön is kitért a "politikusbűnözésre". Úgy fogalmazott: nem látszik az az intézkedési hév, amivel a Fidesz áprilisban kormányra került, hiszen Orbán Viktor miniszterelnök forradalomként értékelte a választások eredményét. Vona Gábor hozzátette, számára a forradalom "szent szó", szerinte nem dobálózhat senki ilyen szavakkal.

A demonstráción a Jobbik helyi és megyei vezetői is felszólaltak, akik valamennyien annak a véleményüknek adtak hangot, hogy Miskolcon is késett, késik az elszámoltatás. Példaként említették a 100 százalékos önkormányzati tulajdonban lévő Miskolc Holding Zrt.-t, ahol - mint mondták - két hónap kellett az önkormányzati választások után, hogy a vezetőket lecseréljék.
Véleményük szerint ez alatt az idő alatt valamennyi számukra terhes iratot, dokumentumot eltüntethettek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását