2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Lesz mit a tejbe aprítania a médiahatóságnak

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 29,3 milliárd forintból, a médiatanács 194,4 millió forintból gazdálkodhat jövőre.
2010. december 6. hétfő 18:54 - HírExtra
Az Országgyűlés hétfőn döntött az NMHH, valamint a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa 2011. évi költségvetéséről. A parlament számvevőszéki és költségvetési bizottságának indítványát a kormánypártok támogatásával fogadták el a képviselők. Eszerint az NMHH 29,3 milliárd forintból gazdálkodik jövőre; ebből a legnagyobb tételt, több mint 22 milliárd forintot a hírközlési terület várható bevételei képezik. A médiahatóság mintegy kétmilliárd forintos hozzájárulást kap a költségvetésből, további 5 milliárd forint bevétele pedig az általános forgalmi adóból származhat.

Az NMHH dologi kiadásai meghaladják, a hatóságnál személyi juttatásokra fordított összeg megközelíti a 6 milliárd forintot, fejlesztésre pedig hozzávetőleg 3,3 milliárd jut, aminek jelentős részét a digitális átállás felügyeletét biztosító beruházásokra költik.

A médiatanács működése 194,4 millió forintba kerül jövőre, ezt egészében a központi költségvetés fedezi. Az összeg 90 százalékát személyi és dologi kiadásokra költik. Ugyanakkor a médiatanács 5,4 milliárd forint bevételre tesz szert az általa kiszámlázott, de véglegesen a műsorszolgáltatási alapot illető műsorszolgáltatási és pályázati díjakból.

A Műsorszolgáltatás Támogató és Vagyonkezelő Alap 63,1 milliárd forintból gazdálkodik 2011-ben. A legnagyobb tétel - 58,7 milliárd forint - az állam által átvállalt üzemben tartási díjbevétel; ebből 45,2 milliárd forintot a közszolgálati médiaszolgáltatóknak és a nemzeti hírügynökségnek utalnak tovább, míg 587 millió forint a Közszolgálati Közalapítványt illeti.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság autonóm államigazgatási szerv, 2010 augusztusában jött létre az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT), valamint a Nemzeti Hírközlési Hatóság összevonásával. A médiatanács az Országgyűlés felügyelete alatt álló önálló jogi személy, az ORTT jogutódja, a Műsorszolgáltatás Támogató és Vagyonkezelő Alap kezelője.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását