2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Tisztújítás a Fidesznél

Teljes körű tisztújítást hajtott végre a napokban a Fidesz sarkadi szervezete az önkormányzati választások után - jelentették be a párt illetékes helyi és térségi vezetői sajtótájékoztatón csütörtökön Sarkadon.
2010. december 2. csütörtök 14:39 - HírExtra
Gajda Róbert, Békés megye 2. számú választókerületének fideszes elnöke, országgyűlési képviselő értékelése szerint Sarkadon "nyilvánvalóan győzött" az önkormányzati választásokon a Fidesz, hiszen a 12 tagú testületben heten a pártot képviselik, de polgármesterjelöltjük "megbukott". A sarkadi pártszervezet ezért kezdeményezte, hogy "vonják le az ezzel kapcsolatos személyi konzekvenciákat". Ennek alapján tartottak teljes körű tisztújítást Sarkadon, új politikusokat választottak meg elnöknek és az elnökségbe is.

Szavai szerint az új vezetés felállásával egységesebben fog a térségben fellépni a Fidesz, s ez magában hordozhatja a fejlődés lehetőségét is. Emlékeztetett arra, hogy a kerület központjában is változás történt, hiszen Gyulán is fideszes jelölt nyerte meg a polgármester-választást a korábbi szocialistával szemben.

Mokán István, az új sarkadi pártelnök elmondta: az önkormányzati választásokon pártja a nyolc egyéni választókörzetből hétben nyert el mandátumot, s ez alapján a 12 fős testületben többsége van. A polgármester-választásokat azonban elvesztették, hiszen Tóth Imre korábbi helyi pártelnök, aki a rendszerváltás óta irányította a várost, csak 42 százalékot ért el.

Jelezte, hogy a helyi Fidesz a megyei önkormányzati listára leadott szavazatok alapján majdnem 58 százalékot szerzett, s ez azt jelenti, hogy a fideszes szavazóik egy része sem támogatta polgármesterjelöltjüket.

A személyi változások előzményeiről szólva közölte, hogy az önkormányzati választások után a tagság kezdeményezte Tóth Imre elnök, valamint az öttagú elnökség visszahívását, ez azért nem történt meg, mert az érintettek időközben lemondtak.

Mokán István, aki egyben a város főállású alpolgármestere is, azt mondta, hogy nyugodt, békés döntéshozatalra számít a következő négy évben a sarkadi testületben, jóllehet a várost független polgármester irányítja.

Hozzátette: a Fidesz helyi képviselői szakmai kérdések mentén kívánnak dönteni a 2014-ig tartó ciklusban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását