2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):
Karsai József késve bár, de válaszolt szeptember végén megjelent cikkünkre. Egy bizonyos egymillió forintról írt anyagunkat kifogásolja, melyet tévesen úgy állítottunk be, mintha az korrupciós pénz lenne: kérésére helyesbítjük hangfelvételre alapozott tévedésünket.
2010. november 28. vasárnap 17:29 - HírExtra
"Hat milliárdos pert indítunk"
„A MOL részéről malőr történt sajnos, visszamondta a gázszerződést, hat milliárdos pert indítunk. A megnyerése után a mi 24 százalékunkból meg termálvízre épülő üvegházakat építünk. dupla mennyiségben és nem a MOL gázával.” – mondta az MSZP-s exképviselő a HírExtrának.

„Jogos a MOL harmincmilliárdos büntetése. Semmirevaló, nulla cég, amelyik a földünk alól törvénytelenül vizet szállít Algyőre. Lassan összedől Battonya, mert több milliárd köbméter vizet visznek ki az olajjal és a gázzal. És erre visszavonják a szerződést, erre alapul a mi 1,7 milliárdos elnyert uniós pályázatunk. Az unió így meg visszakéri” – így Karsai.

A jelek szerint tehát Battonyán begyűrűzhet a Gyurcsány kormány idején elfogadott, MOL-nak kedvező törvény, amit annak idején Karsai József is megszavazott. Erre mit is mondhatnánk?

(Részlet korábbi írásunkból)
A HírExtra birtokába került egy hangfelvétel, amin Battonya polgármestere beszélget egy ismerősével a Battonyai Erőmű helyzetéről. A szeptember 30-án megjelent cikkünkben a hangfelvételből idéztünk szó szerint és próbáltuk összerakni, mi történhetett a Battonyai Erőmű elnevezésű, ötszáz munkahelyet biztosító projekttel.

Az erőmű és a hozzá tartozó üvegházak ötlete és az elgondolás briliáns, szerkesztőségünk sem érti, hogy miért nem valósulhatott meg ez az ötszáz munkahelyet teremtő projekt abban a hátrányos helyzetű magyarországi térségben, melyet az EU tíz legszegényebb térsége közé választottak.

Az erőműből sajnos mindmáig csak az alapkőletétel valósult meg. A szerkesztőségünkbe került hangfelvétel alapján azt gondoltuk, hogy Karsai József minden áron megpróbálta megvalósítani Battonyának az ötszáz munkahelyet, elszánt munkájában - a beszélgetés alapján úgy tűnt - akár korrupcióhoz is folyamodott volna.

Itt tévedtünk és Karsai József is ezen akadt ki, jogosan:


„Beviszik igazgatói szintre, az nem gond. Én megyek befelé a hogyishívjákhoz, jövök föl, valószínüleg hétfő, kedd, kezemben van az igazgatótól a papír. Nem kell oda se semmi hiánypótlás, levitték igazgatói szintre, az azt jelenti, hogy az NFA-nak az igazgatója aláírhatja a miazisten, amit odaadtunk, szar kurva egy millió, mi meg harminc ezret fizessünk, az önkormányzat, nekik.”

(Idézet a hangfelvételből)

A beszélgetés során biztosan nem állapítható meg, hogy az MNV Zrt. részéről pontosan melyik igazgató írja alá a „szar kurva egy millió” forint hatására a Battonyai Erőmű Kft szerződését, azonban a beszélgetés alapján úgy tűnik, ez az összeg hatékony segítséget jelentett egy beruházás megindításában.

(Idézet Korrupció a Battonyai Erőmű körül? címmel megjelent írásunkból)

Karsai József eljuttatta szerkesztőségünkhöz az egymillió forint igaz történetét. A szerződések alapján megkövetjük Karsai Józsefet, tévedésünkért elnézését kérjük, amiért korrupciót feltételeztünk.



Földhasználati díj, nem korrupció

A „szar, kurva egy millió forint” ugyanis a Magyar Állam részére fizetendő éves összeg, melynek részleteit egy Földhasználati Megállapodásban rögzítették az érdekelt felek. A Magyar Állam képviseletében az MNV Zrt., a Battonyai Energiapark Beruházó, Termelő és Szolgáltató Kft és Battonya Város Önkormányzata.

A HírExtra mentségére az sem szolgáltat, hogy Karsai Józsefet többször kerestük az erőmű beruházásával kapcsolatban, de az egykori országgyűlési képviselő még akkor is lecsapta a telefont, amikor az igen heves májusi esőzések káros hatásairól kérdeztük volna.

Mentségünkre október 2-án megjelent írásunk sem szolgálhat. A cikk megjelenését megelőző napokban ugyanis szerencsénk volt, Karsai úr nem zárkózott el interjú kérelmünktől és több mint egy órán keresztül őszintén elmondta, hogy miért nem valósulhatott meg az erőmű Battonyán.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását