2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

A rendőrség lopott autókat derít fel

Autóvadász-akció a körözött gépjárművek felderítésére a fővárosban.
2010. november 20. szombat 12:51 - HírExtra
Közlekedésbiztonsági és lopott autókat felderítő kereső akciót tart szombaton a fővárosban a rendőrség, vám- és pénzügyőrség, a polgárőrség és a Nemzetközi Autóvadász Közhasznú Egyesület (NAKE) tagjai - mondta el Vezda László, a NAKE elnöke az MTI-nek szombaton.

Hozzátette: az akció egyik célja a körözött gépjárművek felderítése, ennek érdekében kamerás rendszerekkel járják a város utcáit, és ha lopott vagy bűncselekmény miatt körözött autót találnak, akkor értesítik az illetékes rendőrkapitányságot.

Emellett fellépnek a lejárt műszaki vizsgával közlekedő vagy forgalomból kivont járművek vezetőivel szemben is. Az utak mellett álló ellenőrző gépkocsi jelzése alapján a rendőrjárőrök kiemelik a forgalomból azokat a közlekedő járműveket, amelyeknek lejárt a műszakijuk, ki vannak vonva a forgalomból vagy egyéb más problémát jelez velük kapcsolatban a számítógépes rendszer.

Ezzel párhuzamosan a vám- és pénzügyőrség munkatársai intézkednek azokkal a harmadik országbeli (azaz nem uniós) gépjárművek vezetőivel szemben, akik nem tartották be a szükséges jogszabályi előírásokat, és így nem közlekedhetnének a magyar közutakon.
Az akció célja a közterületi és a közúti közlekedéssel kapcsolatos jogsértések számának visszaszorítása és a szabálysértők közúti forgalomból történő kiemelése is, annak érdekében, hogy csökkenjen a közlekedési balesetek száma.

Az akcióban, amely szombat reggel kezdődött és délután fél négyig tart - 50, kamerával és gépkocsi-ellenőrző készülékkel felszerelt autó vesz részt.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását