2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Lemondott mandátumáról a Fidesz-KDNP volt jelöltje

Lemondott önkormányzati képviselői mandátumáról a Fidesz-KDNP volt gödöllői polgármesterjelöltje - közölte csütörtökön a város önkormányzata. Liptákné Boros Andrea az MTI-nek azzal indokolta döntését, hogy "meglehetősen súlytalan szerep" jutott neki a képviselő-testületben.
2010. november 11. csütörtök 21:01 - HírExtra
Liptákné Boros Andrea a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjeként az őszi önkormányzati választáson a voksoknak csak a 19,7 százalékát szerezte meg, így kompenzációs listáról, képviselőként került be a képviselő-testületbe. Később a kulturális és oktatási, valamint a népjóléti bizottság tagjává választották - írta az MTI-hez eljuttatott közleményében a gödöllői önkormányzat kommunikációs igazgatója.

Péterfi Csaba hozzátette: Liptákné Boros Andrea november 10-ei hatállyal lemondott mandátumáról, így a Fidesz-KDNP-nek most 30 napja van arra, hogy döntsön arról, a 15 fős kompenzációs listáról kit jelöl a helyére.

Liptákné Boros Andrea döntését indokolva az MTI megkeresésére azt mondta: "ellenzékiként meglehetősen súlytalan szerep jutott nekem a gödöllői képviselő-testületben, ezért arra a következtetésre jutottam, hogy más területen hasznosabban munkálkodhatok". Hozzátette, hogy a Fidesz felső vezetésével történt egyeztetés után vált meg mandátumától.

Úgy fogalmazott: szerinte a városnak is jobb, ha nem az a fideszes néz szembe a többségében lokálpatriótákból álló testület tagjaival, aki nemrég még - kihívóként - le akarta taszítani "trónjáról" Gémesi Györgyöt (Lokálpatrióta Klub), Gödöllő polgármesterét.

Cáfolta azt a felvetést, hogy lemondása hátterében esetleg a választáson elszenvedett vereség állna, ugyanakkor a szavaiból kiderült, nem esett jól neki, hogy előzetes egyeztetés nélkül "osztották ki" számára a két bizottsági tagságot.

Liptákné Boros Andrea nem kívánta elárulni, pontosan milyen területen kíván a jövőben tevékenykedni, csupán annyit mondott, hogy nem válik meg Gödöllőtől, s nem feltétlenül pártfeladat vagy politikai feladat jöhet szóba.

Gémesi György és Liptákné Boros Andrea éles, nem egyszer személyeskedő választási csatát vívott a városvezetői székért.

Először a Liptákné által megrendelt közvélemény-kutatás miatt alakult ki közöttük konfliktus. Az Elektro Party 2000 Bt. kérdezőbiztosainak tevékenységét ugyanis a helyi választási bizottság jogszerűtlennek ítélte, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje szerint viszont Gémesi viselkedett jogszerűtlenül, amikor akadályozta a biztosok munkáját.

Később a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkárának, a Fidesz-frakció tagjának a helyi lapban közölt írása keltett indulatokat. Ángyán József azt állította: közvetítőként, illetve a nevét is adva segítette Vécsey László, a térség tavasszal megválasztott fideszes országgyűlési képviselőjének győzelmét, cserébe (Gémesi Györggyel egyeztetve) azt kérte, hogy a kormányzó pártszövetség ősszel ne indítson polgármesterjelöltet Gémesivel szemben.

Állítólag erre ígéretet is kapott, sőt a tudomása szerint erről megállapodás is született az érintettek között. Ezt cáfolta Vécsey László (Szada polgármestere), aki az MTI-nek azt mondta, soha nem kötött megállapodást egy efféle együttműködésről, sem szóban, sem írásban.

A választási kampány finisében egy nem létező gödöllői melegszervezet szövegezte szórólap terjesztése miatt támadt konfliktus. Gémesi szerint az őt emberi méltóságában sértő tartalmú nyomtatványokat a Fidesz megbízásából dobálták be a város számos postaládájába.

A polgármesterjelölt és a Fidesz gödöllői szervezete egyaránt feljelentést tett az ügyben: Gémesi a személyiségi jogainak megsértése, a pártszervezet pedig rágalmazás miatt.

Noha a Liptákné Boros Andrea választási fórumain felszólalók többsége (köztük Navracsics Tibor miniszterelnök- helyettes) Gödöllőt egyfajta szigetként emlegette, mely amiatt jött létre, mert a polgármester "mindenkivel összeveszett", Gémesi fölényesen nyert a választáson. A változást ígérő Liptákné a voksoknak csak a 19, 7 százalékát kapta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását