2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Jobbik: Fónagy kérjen bocsánatot

Bocsánatkérésre szólította fel a jobbikos Gaudi-Nagy Tamás a fideszes Fónagy Jánost, mert állítása szerint egyik parlamenti felszólalására a kormánypárti politikus egy náci köszöntéssel reagált.
2010. október 12. kedd 14:32 - HírExtra
A jobbikos képviselő azt mondta, hogy az eset a múlt hét hétfőn történt és a parlamenti jegyzőkönyveket olvasva bukkantak rá.

Közölte, hogy az afganisztáni szerepvállalásról szóló országgyűlési határozat vitája során ő azt az álláspontjukat ismertette, hogy helytelen a katonai részvétel és arra hivatkozott, hogy "sok ország dacol ilyen nemzetközi határozatokkal, az ENSZ BT határozataival, például Izrael, miért nem oda mennek a NATO katonák mondjuk a palesztinok jogait kikényszeríteni, megvédeni". Szavai szerint a jegyzőkönyv azt tanúsítja, hogy ezt követően a Nemzeti Fejelsztési Minisztérium államtitkára azt mondta: "Sieg heil, sieg heil".

Gaudi-Nagy Tamás ezt úgy értékelte, hogy Fónagy János "nemes egyszerűséggel lenácizta". Hozzátette, azt várják, hogy a politikus ne csak őt, hanem a Jobbik-frakciót is kövesse meg.
Egy másik témáról beszámolt arról, hogy a parlament alkotmányügyi bizottsága nem támogatta, hogy tárgysorozatba vegyék azt a törvénymódosító javaslatát, amely szerint börtönnel lehetne büntetni, ha valaki nem jelenik meg egy országgyűlési vizsgálóbizottság előtt.

Közölte azt is, hogy Gyurcsány Ferenc és Szilvásy György miatt nyújtotta be javaslatát, miután a volt miniszterelnök és miniszter nem jelent meg a 2006 őszi rendőri jogsértéseket vizsgáló bizottság előtt.

Gaudi-Nagy Tamás kijelentette, hogy "az elszámoltatási akarat komolysága is hiányzik". Szavai szerint a frakció kérheti a tárgysorozatba vételről szóló plenáris döntést, de ha továbbra sem veszik napirendre a javaslatot, akkor akár népi kezdeményezést vagy népszavazást is indíthatnak az ügyben.

A sajtótájékoztatón részt vett Dúró Dóra is, aki - annak kapcsán, hogy a parlamentben hétfőn szavaztak a Nemzeti Összetartozás Emlékenapjának bevezetéséről és a Magyarság Házának létrehozásáról szóló határozati javaslathoz benyújtott módosító javaslatokról - azt sérelmezte, hogy az egyik előterjesztő, Pokorni Zoltán a részletes vita zárszavában azt mondta, nem támogatják a szocialista Lendvai Ildikó javaslatát, ám mégis megtették.

A szocialista indítvány arról szólt, hogy a Magyarság Háza minden magyarországi nemzeti emléknap kapcsán segítséget nyújt az érdeklődő intézményeknek, "így például a holokauszt emléknappal kapcsolatban is" - fejtette ki.

A képviselő közölte, hogy miután a javaslat az előterjesztők ígérete ellenére mégis bekerült az előterjesztők által támogattak közé, a parlamenti folyosón kérdőre vonta Pokorni Zoltánt és a másik előterjesztőt, Révész Máriuszt, akik azt ígérték, hogy végül nem fogják támogatni azt, de a Fidesz-frakció többségével együtt mégis megszavazták.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását