2024. április 20. - Tivadar
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Égszakadás, földindulás

Székesfehérváron újabb házak rongálódtak meg az esőzés miatt. A hatvan éves Radocha Istvánné elvesztette otthonát, jelenleg az önkormányzat biztosít részére átmeneti lakhatást.
2010. szeptember 21. kedd 09:44 - Sztermen Orsolya Lili
Csak az iratait tudta kimenteni Rodach Istvánné Erzsébet, miután rádöbbent, hogy házának tetején egy hatalmas lyuk tátong és a behulló eső következtében törmelékek zuhannak ki a falból. Téglák estek le pont oda, ahol ő is aludt volna. Szerencséje volt, hogy szomszédjához ment és nem maradt otthonában, a lezuhanó darabok meg is ölhették volna. A házat Füzy Barna statikus életveszélyesnek nyilvánította.

Idén hatvanhét településen történt földtani katasztrófa, és a veszélyeztetett települések száma 944-re nőtt. A Magyar Bányászati és Földtani Hivatal Földtani és Adattári Főosztályának helyettes vezetője, Oszvald Tamás szerint évente 150 millió forintból körülbelül nyolcvan település veszélyeztetettségi térképét lehetne elkészíteni, a térképek segítséget nyújtanának az építési engedélyek kiadásában, és a veszélyeztetett területek meghatározásában.

Oszvald Tamás szerint rengeteg olyan helyre építkezünk, ahová régebben nem húzotak fel házat az emberek a földtani és éghajlati szélsőségek veszélye miatt.
Forrás: Blikk/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását