2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Az MSZP gazdasági takubakuzással vádolja a Fideszt

Az MSZP arra szólítja fel a kormányt, hogy "hagyja abba a hazudozást", a bizonytalanságot erősítő kijelentéseket, és száz nap után "próbáljon meg végre egységes gazdasági irányt kialakítani".
2010. szeptember 3. péntek 14:29 - HírExtra
A szocialisták pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleményükben azt írják: a kormány gazdasági elképzelései kiforratlanok, a kabinetnek "fogalma sincs", mit kezdjen az IMF-fel, "talán még azt sem tudja, mire jó ez a szervezet".

Az MSZP közleménye szerint ezt jelzi, hogy Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter pénteken stratégiai partnerként emlegette a Nemzetközi Valutaalapot, holott Orbán Viktor nemrég még úgy nyilatkozott: semmi szükségünk az IMF-re.A szocialisták ezért arra hívják fel a kormány figyelmét, hogy döntse el, "barát vagy ellenség Magyarország számára az IMF".

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének rendezvényén azt mondta: stratégiai partnere marad az ország az IMF-nek, "technikai segítséget kérünk és kapunk", de újabb kölcsönt nem, mivel Magyarország teljes mértékben finanszírozni tudja az államadósságot.

Kifejtette: az Európai Unió és az IMF létfontosságú és döntő segítséget adott Magyarországnak, e nélkül pénzügyi összeomlás lehetett volna. A kölcsönszerződés októberben lejár, új kölcsönszerződést a magyar kormány nem kíván kötni, nincs rá szüksége, a finanszírozást a pénzpiacokról kell biztosítani - hangsúlyozta a nemzetgazdasági miniszter.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását