2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Szándékosan tévesztették meg az embereket a Fideszesek?

Jogszabálysértő közvélemény-kutatást végzett Gödöllőn egy cég, megsértve egyebek mellett a választás tisztaságára vonatkozó törvényi előírásokat - mondta ki határozatában a helyi választási bizottság (HVB).
2010. augusztus 24. kedd 15:40 - HírExtra
A gödöllői önkormányzat közleménye szerint a város fideszes polgármester-jelöltjéhez köthető kérdezőbiztos csaló, aki szándékosan tévesztett meg többeket.

A HVI vezetőjének MTI-hez kedden eljuttatott közleményében egyebek mellett az áll, hogy egy helyi lakos bejelentése nyomán kezdték vizsgálni a városban folyó, kampánycélokat szolgáló közvélemény-kutatás körülményeit. Mint kiderült, a kérdőíveket az Elektro Party 2000 Bt. kérdezőbiztosa az Independent Research Group Kft. megbízásából töltette ki több helyi állampolgárral, miközben a Gödöllői Polgármesteri Hivatalra (mint megbízóra) hivatkozott.

A megtévesztés a választási törvény több pontját is sérti, ezért a HVI eltiltja a céget a további jogszabálysértéstől.

A gödöllői helyhatóság az Önkormányzati Sajtószolgálaton (ÖS) keresztül fejezte ki felháborodását a történtek miatt. Saját „nyomozásuk” alapján állítják: a debreceni székhelyű Independent Kft. ügyvezetője nem más, mint Beke Sándor, aki a fideszes Kocsis Máté kampányfőnökeként tevékenykedett a Józsefvárosban.

Ugyanez a Beke Sándor állítólag kommunikációs tanácsadóként segíti dr. Boros Andreát, a Fidesz jelenlegi gödöllői polgármester-jelöltjét.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását