2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):
Vasárnap döntött az LMP a fővárosi közgyűlési listáról. A titkos befutónak számító, Kaltenbach Jenőt kérdeztük a tagságról és a sajtóban keringő róla szóló hírekről.
2010. augusztus 16. hétfő 18:16 - Fontos Erzsébet
Meglepetés, vagy borítékolható siker volt az, hogy felkerült az LMP fővárosi közgyűlési listájára?

Az LMP egy demokratikus párt, melyben a tagok és a kongresszus résztvevői döntenek arról, hogyan értékelik a jelölteket. Nem lehet előre megmondani a várható eredményt. Személy szerint a legtöbb tagot nem ismerem, így nem tudtam kiszámítani, hogy mi lesz a végkifejlet.

Ön szerint mi az oka annak, hogy a főpolgármester-jelölt választásnál a szocialisták nem Ön mellett tették le voksukat. Rajtuk vagy az Ön személyén múlt?

Kényszerlemondás a Független Rendészeti Panasztestület éléről
Július elsejei hatállyal beadta lemondását Kaltenbach Jenő, a Független Rendészeti Panasztestület elnöke. Mint mondja, nem akarta megvárni, míg a kétharmados kormánytöbbség meneszti. A mostanáig általa irányított testület munkáját előrelépésnek tekinti az emberek jogbiztonság-érzete szempontjából.

www.stop.hu
Az eset egy jelentős részét tekintve ez a kijelentés nem helytálló. A szocialista párttól valóban kaptam felhívást, de erre nemet mondtam. A történetnek ezzel vége.

Miért nem vállalta el az MSZP főpolgármester-jelölti felkérését?

Aki ismeri a fővárosi szocialisták elmúlt években végrehajtott tevékenységét, az tisztában van azzal, hogy az ott történtek vállalhatatlanok.

Korábban az MSZP még abban is partner volt, hogy Önt egy civil szervezet ajánlja főpolgármesternek, s erre előbb az LMP „csatlakozzon rá", majd az MSZP „észrevegye”. Az LMP mégis Jávor Benedeket jelölte főpolgármesternek. Mi az oka, hogy egyik párt sem Önt választotta?

Ezek a történetek számomra ismeretlenek és nem is akarom kommentálni. Ez teljesen mértékben téves információ. A leírtakat elsősorban a Népszabadság egyik újságírója találta ki. Ha valaki elolvassa ezeket a cikkeket, akkor láthatja, hogy tele van "állítólag", "egyesek szerint", "információink szerint" jelzőkkel. Aki értelmezi a szavak tartalmi jelentőségét, az tudja, hogy ez mit jelent. A valótlan állítás indítékát az újságírótól kellene megkérdezni, aki ezt kiötlötte. Én nem voltam az LMP főpolgármester-jelöltje. Ez sohasem került szóba.

Ha egyesek azt akarják sugallni, hogy pendlizek a pártok között, akkor határozottan mondom, hogy ez nem igaz.

Ön az LMP melyik alapelvével tud a legjobban azonosulni?


Az LMP- vel már évek óta kapcsolatban állok. Nyilvánvalóan eddig olyan posztban és funkcióban voltam, ami összeegyeztethetetlen mindenféle pártkötelezettséggel, pláne szervezeti tagsággal. Ez most megváltozott.

Számomra az a legfontosabb, amit a párt neve tükröz, és ami igazi is, azaz "lehet más a politika".

Ez hogyan valósítható meg Ön szerint?

Ez nagyon egyszerű: szakítani kell mindazokkal a rossz beidegződésekkel, szokásokkal, ami az elmúlt húsz évben - a most éppen kormányzó vagy korábban kormányzó pártokra- jellemző volt.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását