2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Magyar bronz az atlétikai EB-n

Kiss Dániel bronzérmet szerzett a 110 m gát döntőjében a barcelonai atlétikai Európa-bajnokságon, pénteken.
2010. július 30. péntek 21:55 - HírExtra
Az európai ranglistán negyedik magyar versenyző nagyon rosszul rajtolt, de a hajrában feljött a többiekre és sikerült bedobnia magát harmadiknak, 13.39 mp-cel. Célba érkezése után dermedten meredt a nagy kivetítőre, mivel nagyon szoros volt a befutó.

Aztán amikor kiírták az eredményt, boldogan mutatta fel a hármas számot, majd egy Kiss feliratú Barcelona-mezben indult ünnepelni.

"Nagyon boldog vagyok, mindig erre vágytam, hogy érmet szerezzek nagy világversenyen, félelmetes érzés - nyilatkozott Kiss. - Amikor célba értünk, még nem tudtam, hogy sikerült-e, először azt mutatták, hogy negyedik vagyok, aztán, hogy harmadik. Az az igazság, hogy nagyon elfáradtam, ilyen jellegű terheléssel még nem találkoztam."

Az Egyesült Államokban tanuló Kisst azonnal megrohanták a külföldi újságírók is, ő pedig higgadtan nyilatkozott angolul.

Tomhauser István, Kiss edzője is azt emelte ki, hogy rendkívül szoros volt befutó:
"A harmadik-negyedik gátnál kicsit "eltűnt" Dani, aztán amikor előkerült, ott volt mindenki egymáson. Előzetesen egy éremről álmodtam, s ez teljesült."

Kiss remek évet produkált, döntőt futott a fedettpályás világbajnokságon, majd júniusban a csapat Eb-n 13.32 mp-cel országos csúcsot ért el, így európai ranglista-negyedikként érkezett Barcelonába.

Győzött a brit Andy Turner (13.28), másodikként a francia Garfield Darien (13.34) ért célba.
Kiss a magyar csapat második érmét szerezte Barcelonában, szerdán Pars Krisztián lett szintén harmadik kalapácsvetésben. A szabadtéri Eb-k 1934 óta íródó történetében ez volt az 54. magyar érem, a 21. bronz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását