2024. április 18. - Andrea, Ilma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Riasztó hőség várható

A hőség miatt még szombaton is a legmagasabb fokozatú, piros figyelmeztetés lesz érvényben az egész országban - közölte Fehér Tamás, az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelző munkatársa péntek reggel.
2010. július 16. péntek 10:55 - HírExtra
Fehér Tamás elmondta, hogy az elmúlt órákban az országban több helyen előfordultak záporok, zivatarok. Az adott területeken 7-8 fokos lehűlést eredményező felfrissülés azonban csak átmeneti, rövid idő alatt ezeken a területeken is újra felmelegszik a levegő. Pénteken az országban bárhol előfordulhatnak zivatarok - tette hozzá.

Szombaton még országszerte 27 fok felett várható a napi középhőmérséklet, majd az esti órákban egy markánsabb hidegfront éri el Magyarországot. Így a nyugati, észak-nyugati területeken lehetnek hevesebb zivatarok, amelyeket erős széllökések, nagyobb méretű jég, valamint rövid idő alatt 50 millimétert meghaladó csapadékmennyiség kísérhet. Vasárnap viszont már sokfelé előfordulhatnak heves zivatarok, de elképzelhető, hogy a hőség miatt a narancssárga figyelmeztetést még ekkor is kiadják egyes régiókra.

Az OMSZ munkatársa elmondta, hogy közelgő hidegfront tartósabb felfrissülést hoz, így a jövő héten lehet, hogy átmenetileg teljesen feloldják a hőség miatti figyelmeztetést.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását