2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Jobbik: nem a Fidesz megszorításaira

A Jobbik a legkevésbé sem lesz partner a Fidesz megszorításaihoz: a közszférában dolgozó, több tízezer családos ember elbocsátásához, s a legalacsonyabb jövedelműek erőteljes megadóztatásához - reagált a párt nevében Lenhardt Balázs Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter csütörtöki, a Heti Válasz konferenciáján elhangzott szavaira.
2010. június 18. péntek 06:32 - HírExtra
Áprilisban az emberek nem arra adtak felhatalmazást, hogy ismét a nemzetközi pénzügyi szervezetek diktátumait teljesítsék "szerkezeti reformoknak" álcázva - fogalmazott az MTI-hez eljuttatott csütörtöki közleményében a Jobbik országgyűlési képviselője és gazdasági kabinetvezetője. Mint hozzátette: fel kéne ismerni, hogy a neoliberális, globalista rendszerrel szakítani is lehet.

A jobbikos képviselő szerint Matolcsy György mondatai akár az elmúlt években is elhangozhattak volna a Gyurcsány- és a Bajnai-kormányok gazdasági minisztereitől. Kiemelte, hogy a Fidesz most már 2013-ra teszi a gazdasági eredményeket, de könnyen lehet, hogy három év múlva 2016 lesz a céldátum.

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a Heti Válasz és a Magyarok a piacon Klub csütörtöki konferenciáján azt mondta, hogy Magyarország 2013-tól a térség leggyorsabban fejlődő gazdasága lehet, ha sikerül végrehajtani a kormányzati intézkedéseket: az idei stabilizációt és azt követően a kétéves reformidőszakot. Kifejtette: a következő két év a strukturális átalakítások időszaka lesz, ennek részeként 2011-2012-ben Magyarországon a régió legegyszerűbb adórendszerét vezeti be a kormány.

Szekeres Imre, az MSZP elnökhelyettese szerint Matolcsy György beszédének lényege az volt, hogy minden korábbi ígérettel és vádaskodással szemben azt a költségvetést kell tartani, amelyet a Bajnai-kormány terjesztett az országgyűlés elé, mert "ez a lehetséges és ez a szükséges költségvetés".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását