2024. április 23. - Béla
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

A Jobbik mindenkit megvédené a kilakoltatástól

A Jobbik a kilakoltatás elleni automatikus, illetve hosszabb védelmet szeretne a törlesztéseiket a válság miatt nem teljesítő adósoknak.
2010. június 18. péntek 12:21 - HírExtra
Gyüre Csaba, a parlament alkotmányügyi bizottságának jobbikos alelnöke pénteki sajtótájékoztatóján kifejtette: pártja pénteken országgyűlési határozati javaslat benyújtását tervezi, amelyben a polgári törvénykönyv (Ptk.) vételi joggal kapcsolatos rendelkezéseit kívánja módosítani egy külön jogszabályban.

Ez alapján az adóstól egy évig automatikusan nem várható el a bank vételi jogából adódó kötelezettségének teljesítése, amennyiben a válság miatt lényeges változás állt be körülményeiben - fejtette ki a politikus.

Hozzátette: a Jobbik emellett a bírósági végrehajtásról szóló törvényt is módosítaná, amivel 180 nappal hosszabbítaná meg a lakóingatlan önkéntes kiürítésére megállapított határidőt a többgyermekes, illetve idős személyek lakhatását biztosító esetekben.

A párt a fenti törvénymódosításokat már a folyamatban lévő ügyekben, illetve a már megindult eljárásokban is alkalmazná a további kilakoltatások megelőzése érdekében.
 
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását