2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Ki lesz a főpolgármester jelölt?

Horváth Csaba szerint napokon belül eldőlhet, hogy van-e realitása egy civil főpolgármester-jelölt állításának vagy nincs.
2010. június 17. csütörtök 14:25 - HírExtra
A szocialista főpolgármester-jelölt az MTI-nek nyilatkozva csütörtökön emlékeztetett arra, hogy hetekkel ezelőtt bejelentette és a kongresszuson is megerősítette: nyitott az együttműködés legszélesebb körű értelmezésére, amiben az is benne van, hogy nem zárkózik el egy mindenkitől független civil főpolgármester-jelölt támogatásától.

Mint mondta, azért tette ezt a felajánlást, mert a jobboldallal szemben egy széles körű összefogásra van szükség, amiben benne van az MSZP, az LMP, a mérsékelt konzervatívok, a zöldek, a liberálisok és civilek.

Horváth Csaba úgy látja: ez az összefogás nagy valószínűséggel meg tudna akadályozni egy "Budapest számára ártalmas fideszes térnyerést", amiből eddig - még az ígéretek szintjén sem - származott túl sok jó. A főváros komolyan megsínylené, ha Tarlós István az országos arrogáns Fidesz vezetéssel a háta mögött nyerne itt politikai hatalmat - fogalmazott.

Az MTI úgy tudja, hogy az LMP a hétvégén dönt az önkormányzati választáson való indulásuk alapelveiről. A főpolgármester-jelölt személyéről még nem határoznak, de korábban már bejelentették, hogy önálló jelöltet akarnak állítani. Az LMP és MSZP között hivatalos testületek közötti tárgyalások nincsenek, de a háttérben több szinten zajlik a személyes puhatolózás. Az MTI információi szerint az LMP egyértelműen azt jelezte, hogy nem akar együttműködni a szocialistákkal.

A Népszabadság csütörtökön írta arról, nem kizárt, hogy végül mégsem Horváth Csaba lesz az MSZP által támogatott főpolgármester-jelölt. A napilap információi szerint az MSZP fővárosi és országos elnöksége már egyeztetett az ügyben, megvizsgálva a lehetséges forgatókönyveket.
Horváth Csabát február 26-án választotta az MSZP főpolgármester-jelöltjévé a fővárosi küldöttértekezlet.

A szocialisták 1990 óta háromszor állítottak önállóan főpolgármester-jelöltet: Baráth Etele 1994-ben, Katona Béla 1998-ban és Gy. Németh Erzsébet 2002-ben volt jelölt. Közülük Katona Bélát a párt a tavaszi országgyűlési választások után visszaléptette, a másik két politikus pedig alulmaradt Demszky Gábor jelenlegi szabad demokrata főpolgármesterrel szemben.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

tramcrash
2010. június 17. 14:30
Ja, annyira van értelme a civil polgármester választásnak, hogy a nagyszerű ököritófülpösön, vagy hol a jóképességű bikicsunáj fogja magát jelöltetni... jó, hogy fejlődik magyarország...(Y)
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását